19.9 C
București
joi, 11 august 2022 - 4:48
No menu items!

VIDEO/FOTO. Primul român rănit în accidentul din Bulgaria, adus la Spitalul Floreasca din Capitală. Precizări ale Ministerului Sănătății

spot_img

Ministrul Afacerilor Interne Lucian Bode a anunţat, sâmbătă, că primul pacient dintre cei cinci români răniţi în accidentul din Bulgaria a ajuns în România, la Spitalul Floreasca din Bucureşti şi urmează ca şi restul pacienţilor să fie transportaţi cu elicopterele SMURD sâmbătă seară. Ministerul Sănătăţii a adăugat că pacientul, care se află în stare mai gravă, a ajuns la spital şi urmează să sosească şi ceilalţi răniţi. „La nivelul Ministerului Sănătăţii a fost constutită o echipă operativă care este gata să acorde suportul necesar victimelor”, mai arată instituţia.

 

„Mobilizarea autoritătilor române în gestionarea acestui cumplit eveniment a fost una eficientă  şi profesionistă. Din păcate, în urma acestui tragic accident din Bulgaria în care a fost implicat un autocar cu cetăţeni români, s-au pierdut vieţi. Transmit sincere condoleanţe şi putere să treacă peste această cumplită încercare familiilor şi prietenilor compatrioţilor noştri care  au pierdut pe cineva drag şi apropiat. Le doresc răniţilor însănătoşire grabnică!”, a afirmat Lucian Bode, potrivit unui comunicat de presă al MAI.
 
El le-a mulţumit echipelor medicale şi celorlalte autorităţi din România şi din Bulgaria care s-au mobilizat urgent şi au găsit soluţii pentru a-i ajuta pe toţi cei care aveau nevoie. „În astfel de momente contează enorm solidaritatea şi un sistem de urgenţă funcţional. Cauzele exacte ale accidentului urmează să fie stabilite de autorităţile din statul vecin”, a adăugat Bode.
 

La rândul lor, reprezentanții Ministerului Afacerilor Externe (MAE) au precizat că Ambasada României la Sofia a fost notificată pe telefonul de urgență de către un cetățean român cu privire la un accident rutier grav produs în zona Veliko Tarnovo.

Potrivit informațiilor obţinute de reprezentanții ambasadei până în prezent, în urma acestui accident patru persoane, între care trei cetățeni români și un cetățean turc au decedat și nouă au fost rănite. Persoanele rănite au fost transportate la o unitate medicalã din zonă. Ancheta autorităților bulgare cu privire la acest accident este în desfășurare.

O echipă consulară din cadrul misiunii diplomatice de la Sofia s-a deplasat la locul accidentului și la spitalul din Veliko Tarnovo pentru a acorda asistență consulară. Autoritățile competente bulgare au informat, de asemenea, că procesul de identificare a tuturor victimelor este încă în desfășurare.

„Personalul medical de la Spitalul Clinic de Urgenţă Bucureşti – Floreasca aşteaptă pacienţii români răniţi în accidentul din Bulgaria. Secretarul de stat din Ministerul Sănătăţii responsabil cu asistenţa medicală, Cătălin Vişean se află la spital pentru a oferi sprijinul de care este nevoie. Pacientul care se află în stare mai gravă a ajuns la spital şi urmează să sosească şi următorii răniţi. La nivelul Ministerului Sănătăţii s-a constituit o echipă operativă care este gata să acorde suportul necesar victimelor”, a precizat și Ministerul Sănătăţii.

Un grav accident s-a produs între un autocar înmatriculat în România şi o maşină din Olanda, în jurul orei 2.00, pe drumul către Veliko Târnovo – Ruse, pe tronsonul dintre satele Kutsina şi Polikraishte, potrivit nova.bg. Şeful DSU Raed Arafat a anunţat că cinci români răniţi în accidentul din Bulgaria vor fi transportaţi cu elicoptere la Spitalul Floreasca din Bucureşti.
 
 

Raluca Dan