34.7 C
București
duminică, 1 august 2021 - 14:27

VIDEO/FOTO Ploile au făcut prăpăd la Galați. Sute de apeluri la 112 după ce apa a acoperit străzile și a inundat casele

spot_img

Mai multe zone ale orașului Galați au fost inundate, miercuri seară, în urma unei ploi torențiale care a fost însoțită de grindină, fulgere și tunete. Autoritățile au emis un cod roșu și au trimis populației mesaj RO ALERT.

Ploaia torențială a început în jurul orei 19.00. Grindina a rupt copaci, iar străzile au fost inundate de apă.

Mai multe echipaje ale ISU și Primăriei Galați au intervenit pe străzi pentru a desfunda canalizările și pentru a înlătura copacii rupți.

Aproape toate străzile municipiului au fost inundate, orasul fiind practic paralizat. Apa pe străzi a ajuns până la jumătate de metru, după ploaia care a durat câteva zeci de minute, timp în care a fost în vigoare un cod roșu.

Potrivit informaţiilor transmise de Prefectura Galaţi, în urma manifestării fenomenelor meteorologice periculoase la nivelul municipiului Galaţi, între orele 19.00 – 20.40, în dispeceratul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Galaţi au fost primite peste 200 de apeluri prin Sistemul Unic 112, care sesizau producerea unor situaţii de urgenţă în mai multe zone.

Asta după ce la nivelul municipiului Galaţi au fost ploi însemnificate cantitativ, respectiv 79,6l/mp, fiind inundate peste 30 de străzi şi 135 de gospodării (curţi şi grădini). Totodată,  o casă a fost avariată, iar alte 6 case şi un subsol au fost inundate.

“Urmare a fenomenelor meteo extreme care s-au abătut asupra orașului, autobuzele și troleibuzele nu circulă. Sunt blocaje în circulație”, au anunțat și reprezentanții societății de transport în comun din Galați.

Un scurtcircuit la semaforizarea oraşului a blocat practic traficul. Intersecţiile pline de apă au devenit impracticabile. S-au format cozi imense de autovehicule, iar multe dintre acestea au rămăs blocate în apa care ajungea până la portiere.

SURSA FOTO: Meteoplus