13.9 C
București
joi, 25 aprilie 2024 - 1:01
No menu items!

VIDEO/FOTO Ploile au făcut prăpăd în Neamţ. Persoane evacuate, gospodării şi drumuri inundate, localităţi fără energie electrică

spot_img

Mai multe localități din județul Neamț au fost grav afectate de inundații, în urma ploilor torențiale. Zeci de oameni au fost evacuați din locuințe inundate, mii de de case sunt fără curent electric și au fost blocate drumuri din cauza aluviunilor.

Majoritatea localităţilor din judeţul Neamţ au fost vizate, în ultimele 24 de ore, de un Cod roşu de fenomene meteorologice periculoase.

În timpul nopții de miercuri spre joi peste 4.200 de abonați din localitățile Bălănești, Ghigoiești, Bârgăuani, Traian, Nisiporești, Gâdinți, Gârcina și Cuejdiu au rămas fără energie electrică.

Joi dimineața, erau aproape 7.000 de consumatori nealimentați cu energie electrică în localitățile Bălănești, Ghigoiești, Bârgăuani, Botești, Nisiporești, Gâdinți, Gârcina, Cuejdiu, Agapia, Târgu Neamț și Lunca.

Reprezentanții ISU Neamț au chemat pompieri de acasă pentru a face față zecilor de intervenții care au avut loc din cauza fenomenelor meteorologice periculoase.

În localitățile Piatra Neamț, Roman, Căciulești, Girov, Grumăzești, Petricani, Sagna, Bodești, Valea Seacă, Negrești, Petru Vodă, Bălțătești Gherăești, Oșlobeni, Dobreni, Gâdinți, Topoliceni, pompierii au intervenit pentru a evacua apa din mai multe locuințe inundate, precum și dintr-o fermă de animale din Girov și din curtea unui operator economic din Dobreni.

Din cauza inundațiilor au fost evacuate patru persoane (trei adulți și un copil) din gospodării din localitatea Valea Seacă, comuna Bălțătești.

Din localitatea Sagna au fost evacuate trei persoane (o mamă cu doi copii).

Un bărbat a murit după ce a fost lovit de trăsnet

Un bărbat de 84 de ani a murit, după ce a fost lovit miercuri de trăsnet în localitatea Stejaru, comuna Pângărați.  El a fost găsit decedat sub un copac.

Pompierii au fost solicitaţi să intervină în sprijinul unui echipaj de la Serviciul de Ambulanţă Judeţean pentru a-l transporta la ambulanță, acesta fiind descoperit la o distanţă de aproximativ 4 kilometri de drumul de acces.

Potrivit informațiilor transmise de ISU Neamț, joi dimineață, trei drumuri din județ sunt blocate: DJ 156 A, Girov – Roznov, DJ 155 F, Durău-Izvorul Muntelui, din cauza unui arbore căzut, DN 15, Poiana Teiului – Toplița.

Și comuna Ştefan cel Mare a fost grav afectată. Primarul localității, Sorin Ouatu, a surprins câteva cadre cu dezastrul produs de ape.