17.4 C
București
marți, 3 octombrie 2023 - 13:07
No menu items!

VIDEO/FOTO Parfumuri în valoare de 2 milioane de euro confiscate dintr-un TIR la Vama Călăraşi

spot_img

Mii de parfumuri contrafăcute au fost descoperite la punctul de frontieră Călărași, într-un TIR care venea din Turcia. Produsele, în valoare de aproximativ 2.000.000 de euro, au fost confiscate.

Poliția de Frontieră a anunțat, joi, că polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Călăraşi, împreună cu lucrători vamali din cadrul Direcţiei Generale a Vămilor – Serviciul Coordonare Echipe Mobile,  au descoperit, ascunse într-un ansamblu rutier sosit din Turcia, 33.200 de articole de parfumerie, care erau inscripţionate cu numele unor mărci cunoscute, susceptibile a fi contrafăcute.

TIR-ul era condus de un cetăţean turc, în vârstă de 39 de ani și  transporta, conform documentelor de însoțire, materiale de construcţii din Turcia, pentru o firmă de pe teritoriul României.

Produsele, în valoare de aproximativ 2.000.000 de euro, dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor pentru săvârşirea infracţiunii de punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similar.

                                                                                                                  Adina Silav