31.3 C
București
marți, 23 iulie 2024 - 14:53
No menu items!

VIDEO/FOTO Misiunile pompierilor români în Grecia. Forțele de intervenție, ajutate de dronă să găsească zonele afectate de incendii

spot_img

Pompierii români continuă să se lupte cu incendiile în Grecia. Ieri, militarii au intervenit într-o zonă muntoasa, cu drumuri greu accesibile, însă drona acestora a ajutat forțele de intervenție să identifice exact locurile afectate de flăcări.

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a anunțat, luni, că pompierii militari români s-au împărțit, ieri, în trei echipe și au acționat în locuri diferite, într-o zonă muntoasă, care a solicitat la maxim tehnica de intervenție.

Autospecialele pentru stingerea incendiilor de pădure au ajuns în apropierea zonelor afectate, unde pompierii români și eleni au intervenit pentru localizarea și lichidarea focarelor ascunse, rămase în urma incendiilor devastatoare.

De un sprijin real, s-a dovedit a fi drona pompierilor români, care a survolat zona și a dat posibilitatea identificării exacte a locurilor vulnerabile.

Misiunile militarilor români s-au încheiat noaptea, târziu, când aceștia au revenit la bază.

Luni, în urma ultimelor informații transmise de către ofițerul de legătură elen, în zona Attica incendiul nu se mai manifestă cu flacără deschisă. Astfel, misiunile alocate modulului român pentru ziua în curs sunt în principal de supraveghere, monitorizare și lichidarea eventualelor focare izolate.

La solicitarea ofițerului de legătură elen, forțele și mijloacele române vor fi dislocate în două zone distincte, respectiv zona Kryftes și zona Vilia. Opt autospeciale de stingere, trei cisterne, un camion de intervenție cu rezervă de apă, un UTV, cinci autospeciale de primă intervenție și comandă, un container multirisc și o echipă pentru monitorizare aeriană (dronă), vor fi prezente în cele două zone, pe parcursul acestei zile. De asemenea, în zona Vilia va fi prezent și asistentul medical din cadrul modulului, totalizând 61 de pompieri militari, cu  18 mijloace de intervenție.

                                                                                                                Adina Silav