19.7 C
București
duminică, 20 iunie 2021 - 13:06

VIDEO/ FOTO Incident la frontieră, în Maramureș. Șofer oprit cu focuri de armă

spot_img

Poliţiştii de frontieră maramureşeni au tras mai multe focuri de armă pentru a opri un șofer, care în cele din urmă s-a răsturnat cu mașina la trecerea peste un pod.

Potrivit  Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Sighetu Marmaţiei, incidentul a avut loc, în noaptea de miercuri spre joi, jurul orei 03.20. Polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului PF Vișeu de Sus au efectuat semnalele regulamentare pentru oprirea la control a unui autoturism marca Mitsubishi, fără plăcuțe de înmatriculare, care circula pe un drum forestier, de la frontiera de stat spre interiorul țării, pe direcția localității Borșa.

Șoferul nu a oprit la semnalele regulamentare și nici la somațiile polițiștilor de frontieră, continuându-și deplasarea în mare viteză, fapt pentru care au fost trase trei focuri de avertisment în plan vertical. După câțiva kilometri o altă patrulă a poliției de frontieră a încercat sa-l oprească, dar nici de această dată conducătorul auto nu s-a oprit. Oamenii legii au tras un foc de arma spre pneurile mașinii. În acel moment, șoferul a virat brusc pe un drum lăturalnic, iar la puțin timp, la trecerea peste un pod, mașina s-a răsturnat.

 

Șoferul a fost identificat ca fiind un cetățean român, în vârstă de 35 de ani, domiciliat pe raza județului Maramureș. El ar fi ginerele unui consilier local. Acesta nu prezenta leziuni majore şi nu a dorit asistenţă medicală.

La verificarea mașinii, au fost observate păr de animal și pete de sânge, indicii privind săvârșirea infracțiunii de braconaj cinegetic. Totodată, s-a mai constatat că persoana respectivă are dreptul de a conduce anulat.

Cercetările sunt continuate sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Viseu de Sus, în cooperare cu reprezentanţi ai Serviciului Arme, Explozivi, Substanţe Periculoase al IPJ Maramureş.