28.3 C
București
duminică, 14 august 2022 - 16:30
No menu items!

VIDEO/FOTO. Incendiu de vegetație în Grecia. Un oraş, evacuat. Autoritățile elene, ajutate de pompierii români

spot_img

Un mare incendiu de vegetaţie a scăpat de sub control în nordul Atenei luni, iar autorităţile au fost nevoite să dispună evacuarea unui oraş de coastă din apropiere ca măsură de precauţie, relatează Reuters.

Incendiul a izbucnit din cauza vântului puternic în zona Schimatari, la aproximativ 50 de km depărtare de capitală, pe fondul temperaturilor ridicate.
 
Oficialii i-au îndemnat pe locuitori să părăsească oraşul Dilesi şi au oprit un serviciu de tren local, deoarece peste 100 de pompieri, sprijiniţi de patru avioane şi două elicoptere, se luptă cu incendiul.
 
Pompierii români intervin, alături de autoritățile elene pentru stingerea unui incendiului de vegetație.
 
Potrivit IGSU, în aceste momente, modulul național specializat de stins incendii de pădure acționează pentru lichidarea unui incendiu, în zona regiunii Schimatari.
 
28 de pompieri români, 3 mașini de stingere incendii de pădure și 1 cisternă de mare capacitate intervin pentru localizarea și lichidarea incendiului care afectează o suprafață considerabilă de vegetație uscată.

 

“Un rol foarte important pe timpul misiunii este reprezentat de cisterna de mare capacitate, utilizată pentru alimentarea cu apă a dispozitivelor de stingere. Autospeciala poate transporta 30.000 litri apă și este utilă în zonele unde nu există surse suplimentare de alimentare (hidranți, râuri, lacuri sau alte surse de apă)”, a transmis sursa citată.

                                                                                                                    Adina Silav

SURSA VIDEO/FOTO: IGSU