26.1 C
București
marți, 16 august 2022 - 23:05
No menu items!

VIDEO / FOTO. Imaginile groazei în Ucraina. Atac aerian în direct

spot_img

Scene dramatice au fost surprinse, joi, în Ucraina. Un atac aerian a fost transmis chiar în direct pe Facebook. O rachetă lovește o locuință, pe fundal se aude plânsetul unui copil, iar oamenii disperați coboară în subsolul casei. 

sursa video: Facebook

Autoritățile au declarat că au înregistrat 203 incidente de la începutul zilei, când Moscova și-a lansat incursiunea. Există victime, atât în rândul militarilor, cât și în cel al civililor. Clădiri distruse, străzi afectate de bombardamente și chiar aeroporturi, transmite DC  News.

Încă de dimineață, presa din Ucraina scria că oamenii încearcă să fugă din fața războiului care a îngrozit o lume întreagă. În Kiev oamenii au fost fotografiați în timp ce se ascundeau la metrou, de frica posibilelor bombardamente, alții urmăreau cu sufletul la gură știrile închiși în casă, iar pe străzi erau ambuteiaje la ieșirea din oraș, ucrainenii încercând să părăsească de urgență Kievul. Vezi foto AICI.

O altă galerie foto cu situația din orașele Ucrainei poate fi văzută AICI.

Imagini șocante au fost surprinse și de Agerpres. Mii de oameni panicaţi de începerea conflictului militar au stat, joi, la cozi interminabile la frontiera dintre Ucraina şi România, în zona localităţii Tereblecea, pentru a părăsi, pe jos, teritoriul ucrainean, având ca destinaţie finală diferite oraşe din România sau alte ţări europene. 

De asemenea, sute de maşini cu numere de Ucraina aşteptau la rând în Punctul de Trecere a Frontierei Tereblecea – Siret, pentru a putea ajunge în România.

Șeful ONU pentru refugiați, Felippo Grandi, a declarat că războiul va avea consecințe umanitare „devastatoare”. El a cerut țărilor vecine să mențină granițele deschise pentru cei care fug de violență.

„Consecințele umanitare asupra populațiilor civile vor fi devastatoare. Nu există câștigători în război, dar nenumărate vieți vor fi sfâșiate. Viețile și infrastructura civilă trebuie protejate.”, a spus el.

The Sun a publicat imagini dramatice, cu oameni plini de sânge. Atenție, sunt imagini care vă pot afecta emoțional! Fotografiile pot fi văzute AICI.

Raluca Dan