29.5 C
București
duminică, 1 august 2021 - 13:46

VIDEO/FOTO Imaginile disperării în Vâlcea. Gospodării inundate, drumuri rupte, mașini luate de viitură

spot_img

Județul Vâlcea este unul dintre cele mai grav afectate de ploile torențiale din ultimele două zile. Zeci de gospodării au fost inundate și mai multe familii sunt izolate, în localitățile din Vâlcea, unde au fost ploi torențiale și grindină. Au fost luate mașini de viitură, iar unele podețe au fost rupte.

Cele mai afectate zone au fost Horezu, localitatea Golești, sat Popești, Valea lui Man, Gibești, Milcoiu și Budești, notează Adevărul

În satul Gibesti, 30 de gospodarii au fost afectate, 150 de metri din platforma drumului s-au rupt, iar o mașină a fost luată de viitura si distrusă. O feneie plânge disperată și privește neputincioasă cum viitura îi intră în casă. 

Un localnic și-a găsit mașina distrusă după ce a fost prinsă de viitură și luată ca pe o bucată de carton.

În satul Popești, din localitatea Golești, patru gospodarii au fost afectate, un podet a fost rupt si circa 100 de familii de stupi cu albine au fost luate de viitura.

Horezu a fost apropae acoperit de gheață. Stratul a depășit în unele locuri chiar și 50 de centimetri după căderea grindinei. 

În plus, apele paraului Samnic s-au revărsat peste jumătate de kilometru din drumul național 73C, ceea ce a dus la blocarea ambelor sensuri de mers între Ramnicu Valcea si Curtea de Argeș timp de mai multe ore.

Sursa:Adevarul 

Sursa:Adevarul 

Sursa:Adevarul