19.6 C
București
luni, 27 mai 2024 - 19:35
No menu items!

VIDEO/FOTO Imagini nemaivăzute. Haos în Manila unde mii de filipinezi s-au înghesuit la vaccinare de teama restricțiilor

spot_img

Mii de filipinezi au petrecut noaptea pe trotuare ca să nu își piardă rândul la centrele de vaccinare anti Covid-19. Imaginile cu mulțimea enormă de filipinezi care vor să se imunizeze au făcut înconjurul lumii. Manila va intra în carantină, de aici disperarea oamenilor de a se vaccina înainte de impunerea restricțiilor.

Restricțiile de mișcare au fost reimpuse, joi noapte, și în provinciile ce înconjoară zona metropolitană Manila, unde sunt 16 orașe care găzduiesc 13 milioane de oameni. Decizia vine pentru a încetini răspândirea variantei Delta, care este foarte contagioasă.

Oamenii au ales să se vaccineze rapid de teamă că nu vor mai avea voie să intre în mall-uri sau supermarketuri.

Fotografiile de pe rețelele sociale arătau oameni înghesuindu-se să fie primii la rând la centrele de vaccinare, ceea ce a determinat poliția să intervină pentru a aplica măsurile de distanțare socială.

Cu aproape 1,6 milioane de cazuri de Covid-19 și mai mult de 280.000 de decese, Filipine este al doilea cel mai grav focar din sud-estul Asiei, după Indonezia.

Președintele filipinez Rodrigo Duterte a amenințat cu arestul oamenii care nu se vaccinează.

C.D.