18.9 C
București
duminică, 14 aprilie 2024 - 2:10
No menu items!

VIDEO/ FOTO Doi urşi au intrat în curtea unei pensiuni din Săcele și nu au vrut să mai plece. Duşi în pădure, după ce au fost tranchilizați

spot_img

Panică la o pensiune din Săcele. Autoritățile au reușit să îndepărteze doi urși, abia după ce animalele au fost tranchilizate.

Prefectura Braşov a anunţat că, joi, în jurul orei 13.00, Dispeceratul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Braşov a fost sesizat despre faptul că în curtea Pensiunii Genţiana, situată pe strada Valea Doftanei din zona Brădet, municipiul Săcele, se află doi urşi.

Timp de două ore autoritățile au încercat să alunge animalele, dar în zadar.

„Întrucât timp de aproximativ două ore nu s-a reuşit îndepărtarea celor doi urşi, s-a luat decizia tranchilizării lor, sub coordonarea unui medic veterinar, şi ulterior mutării acestora în zona de pădure. După tranchilizare, Echipa de Intervenţie Rapidă Specializată, însoţită de echipajul de jandarmi, a mutat urşii pe acelaşi fond forestier, la o distanţă de aproximativ 10 km în pădure, în zona Babarunca, pe drumul forestier Valea Tărlungul Mare – Ciocuri”, a precizat sursa citată.

Echipa de Intervenţie Rapidă Specializată a rămas acolo pentru monitorizarea urşilor, aceştia trezindu-se şi îndepărtându-se în pădure.