0.9 C
București
duminică, 5 februarie 2023 - 0:32
No menu items!

VIDEO/FOTO Doi traficanți de droguri, arestați după moartea unui tânăr, care consumase substanţe cu efecte psihoactive

spot_img

Doi traficanți de droguri au fost arestați, după ce un tânăr din Brașov a murit, după ce a consumat noi substanțe cu efecte psihoactive, pe care le cumpărase de la aceștia.

Potrivit DIICOT, cele două persoane sunt acuzate de săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de mare risc, ucidere din culpă și efectuarea de operaţiuni cu substanţe susceptibile de a avea efecte psihoactive.

Traficanții au vândut droguri şi substanţe susceptibile de a avea efecte psihoactive către consumatori de pe raza municipiului Braşov.

În 21 februarie, o persoană a fost preluată de către un echipaj al Seviciului de Ambulanţă Braşov, în stare gravă, fiind internată pe secţia Terapie Intensivă Coronarieni a Spitalului Judeţean de Urgenţă Braşov, unde, ulterior, a decedat. În urma cercetărilor efectuate, s-a constatat că respectiva persoană, un tânăr de 22 de ani, era consumatoare de noi substanţe cu efecte psihoactive, iar în ziua în care i s-a făcut rău consumase astfel de substanţe, pe care le achiziționase de la unul dintre cei doi traficanți. Ar fi vorba de o substanță denumită 4F-MDMB-BICA.

De asemenea, în urma efectuării autopsiei, a rezultat faptul că între decesul tânărului și consumul de substanțe psihoactive a existat o legătură directă de cauzalitate.

Astfel, procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Brașov, împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul BCCO Brașov, au efectuat două acțiuni de prindere în flagrant a celor doi inculpați. Ei au fost reținuți în timp ce dețineau asupra lor substanțe psihoactive pe care intenționau să le comercializeze.

Cei doi au fost arestați, luni, pe numele lor fiind emise mandate pentru o perioadă de 30 de zile.

                                                                                                                  Adina Silav