14 C
București
duminică, 24 octombrie 2021 - 19:53

VIDEO/FOTO Doi contrabandiști din Satu Mare, reținuți. Au rămas fără țigări de peste 100.000 de euro și două mașini

spot_img

Doi bărbați din Satu Mare au fost reținuți, după ce au fost prinși de polițiștii de frontieră cu mașinile burdușite cu țigări de contrabandă. Ei au rămas și fără marfa de peste 100.000 de euro și cele două autoturisme folosite pentru transport.

Poliția de Frontieră a anunțat, vineri, că la nivelul Sectorului Poliției de Frontieră Tarna Mare s-a desfăşurat o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigarete. Astfel, în jurul orei 04.00, au fost observați, în apropierea frontierei de stat, pe direcția localității Tămășeni, județul Satu Mare, două autovehicule care se deplasau spre interiorul țării.

La volanul celor două mașini, un autoturism și un microbuz, ambele înmatriculate în județul Satu Mare, se aflau doi bărbați, cu vârste de 37, respectiv 39 de ani, ambii domiciliați în județul Satu Mare. Aceștia transportau 98 de baxuri cu țigări, cu 48.540 de pachete țigări, cu timbru Duty-Free, în valoare de aproximativ 568.000 de lei (115.000 de euro).

Sursa citată precizează că, în prezent, se fac cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă și trecere frauduloasă a frontierei de stat, cei doi sătmăreni fiind fost reținuți pentru 24 de ore. Ei urmează să fie prezentați instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă.

De asemenea, autoturismul și microbuzul au fost indisponibilizate la sediul instituției până la finalizarea cercetărilor.

                                                                                                                  Adina Silav