9 C
București
luni, 29 noiembrie 2021 - 13:04
No menu items!

VIDEO/FOTO Bicicletele cicliștilor italieni furate din Franţa, găsite în România. Hoții, prinși în Vrancea

spot_img

Anchetatorii români au reușit să recupereze 21 din cele 22 de biciclete ale lotului naţional al Italiei de ciclism, furate, săptămâna trecută, la Campionatul Mondial din Franţa. Acestea, în valoare de aproximativ 600.000 de euro, au fost găsite în Vrancea, la o grupare specializată în furturi și trafic de droguri.

DIICOT a anunțat, vineri, că 4 persoane au fost reținute pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, trafic de droguri de risc şi de mare risc, introducere în ţară de droguri de risc şi de mare risc, deţinerea de droguri de risc şi de mare risc în vederea consumului propriu şi furt calificat cu consecinţe deosebit de grave.

​Procurorii au stabili că, în prima parte a anului 2021, cei patru au constituit un grup infracţional organizat care a avut ca scop introducerea în România de droguri de mare risc, respectiv cocaină, pe care ulterior o comercializau persoanelor interesate de pe raza judeţelor Vrancea și Bacău.  

De asemenea, în aceeași perioadă, s-a conturat o linie infracțională distinctă, ce urmărea valorificarea în țară a unor bunuri sustrase din diverse state europene.

Astfel, la 23 octombrie 2021, cele patru persoane au furat 22 de biciclete, aparţinând lotului naţional al Italiei de ciclism, ce participa la o competiție în Franța, cu o valoare a prejudiciului de aproximativ 600.000 de euro.

Procurorii și polițiștii au descins, joi, la 14 adrese de pe pe raza judeţului Vrancea, unde au fost descoperite  21 de biciclete, dintre cele 22 sustrase de pe teritoriul Franței, 8 ecrane interactive, un DVR, mai multe grame de haşiş şi suma de 13.850 de lei şi 2.800 de euro.

​În timpul cercetărilor, a fost identificat şi producătorul celor 22 de biciclete, o societate comercială din Italia, care şi-a identificat bunurile sustrase.

Vineri, cei 4 inculpați vor fi prezentați Tribunalului Vrancea cu propunere de arestare preventivă, pentru o perioadă de 30 de zile.

Cicliștii italieni, care au participat la competiția din Franța, au rămas fără biciclete în 23 octombrie. Bicicletele au fost furate din fața hotelului unde erau cazați, de către „o bandă bine organizată”, după cum a declarat şeful delegaţiei italiene, Roberto Amadio.

Compania producătoare a apelat imediat la reţelele de socializare pentru a cere sprijin în prinderea hoţilor.

„Suntem şocaţi să auzim că majoritatea bicicletelor echipei naţionale italiene au fost furate la Roubaix. Toate bicicletele sunt vopsite în culori unice şi majoritatea lor au ghidon personalizat printat 3D, foarte important pentru sportivi”, a anunţat, atunci, producătorul italian, pe Instagram.

În ciuda furtului, sportivii italieni au putut să participe la ultimele două zile al competiţiei, sâmbătă şi duminică, deoarece au lăsat câteva biciclete la velodrom. Așa că Italia a terminat pe locul trei în clasamentul final al medaliilor, cu patru de aur, trei de argint şi trei de bronz, după Germania şi Olanda.

                                                                                                                    Adina Silav