18.9 C
București
duminică, 14 aprilie 2024 - 0:30
No menu items!

VIDEO Fostul ministru al Justiției Monica Macovei, pusă sub ACUZARE

spot_img

Fostul ministru al Justiției Monica Macovei a fost pusă sub acuzare de procurorii de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanța pentru vătămare corporală din culpă în cazul accidentului în care un motociclist a fost grav rănit după ce a fost lovit de mașina condusă de Macovei. 

Actual avocat, Monica Macovei a fost chemată, joi, la audieri, pentru a i se aduce la cunoștință calitatea de suspect.

Procurorii de la Constanța au stabilit că Macovei este suspectă pentru comiterea infracțiunii de vătămare corporală din culpă. Până acum, anchetatorii au anexat la dosar și expertiza medico-legală  prin care s-a constatat că motociclistul, victima accidentului, a suferit leziuni care necesită 120 de zile de îngrijiri medicale și consecința punerii în primejdie a vieții acesteia.

La începutul lunii octombrie 2022, între municipiul Mangalia și localitatea 2 Mai, pe DN 39, s-a produs un accident grav între mașina condusă de Monica Macovei și un motociclist, fost ofițer MAI. Din impact a rezultat rănirea gravă a bărbatului de 56 de ani. 

Monica Macovei a fost testată cu aparatul alcooltest, rezultând că nu a consumat alcool. Ea a susținut, pe pagina sa de Facebook, la ore bune după producerea accidentului, că respecta banda de mers, iar motociclistul este cel care a intrat în mașina sa.

Procurorii de la Constanța au deschis dosar penal in rem imediat după producerea accidentului.

Foto/Video Antena 3 CNN

Marilena Nedelcu