2.8 C
București
duminică, 5 decembrie 2021 - 12:19
No menu items!

VIDEO Familia Regală a României, în vizită la Palatul Windsor

spot_img

Majestatea Sa Custodele Coroanei și ASR Principele Radu se află într-o vizită cu caracter public în Marea Britanie, în perioada 24-27 noiembrie 2021. Este a șasea prezență externă a Familiei Regale a României în acest an.

În prima parte a zilei de miercuri, Custodele Coroanei şi Principele Radu au vizitat Colegiul Regal de Apărare (RCDS).

La vizită a luat parte ambasadorul extraordinar şi plenipotenţiar al României în Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord, Laura Popescu.

Au fost prezenţi de asemenea preşedintele Consiliului Regal, Andrew Popper, cancelarul Casei Majestăţii Sale, Traian Sârcă, şi şeful de cabinet al Custodelui Coroanei, Liana Greavu.

Cuplul regal a fost întâmpinat de generalul-locotenent Sir George Norton, comandantul Colegiului Regal de Apărare, şi de generalul-maior Stephen McMahon, după care Custodele Coroanei şi Principele Radu şi cursanţii anului 2021 ai RCDS au purtat un dialog pe teme legate de actualitatea europeană şi euro-atlantică.

„În România, NATO şi Uniunea Europeană sunt două organizaţii respectate imens, iar peste 80% din populaţia ţării nu ar concepe altceva decât apartenenţa la cele două organizaţii”, a subliniat Principele Radu în intervenţia sa, accentuând că ”valorile pro-ocidentale s-au aflat mereu în fibra naţiunii române”.

Alteţa Sa Regală a evidenţiat rolul Familiei Regale în dezvoltarea şi promovarea stabilităţii României, amintind de personalitatea Regelui Mihai şi de legăturile suveranului cu Londra.