14.8 C
București
joi, 21 octombrie 2021 - 23:31

VIDEO Explozie puternică la Combinatul Azomureș. Populația, avertizată prin mesaj Ro-Alert

spot_img

O explozie puternică urmată de un incendiu violent s-a produs, marţi noapte, la Combinatul Azomureş. Incidentul a avut loc în momentul pornirii unei instalaţii de producere a amoniacului, au precizat reprezentanții companiei. ISU Mureş a transmis mesaj RO-Alert.

Explozia s-a auzit în tot orașul în jurul orei 1.00. Imediat, populația din zonă a primit mesaj de avertizare Ro-Alert. Incidentul s-a soldat cu rănirea unui muncitor de 50 de ani.

”În jurul 01:00, explozie urmată de incendiu la statia de amoniac 3 din cadrul Combinatului Chimic Azomures. Intervin pompierii militari din cadrul ISU Mureş şi Serviciul Privat Pentru Situatii de Urgenta din cadrul operatorului economic. Incendiul este localizat, fără pericol de extindere şi se intervine pentru lichidare. În urma evenimentului a fost transmis un mesaj RO-ALERT de informare a populatiei din zona limitrofa a operatorului. Nu exista nici un pericol pentru populatie sau personalul operatorului. A fost o victimă de sex masculin, de aproximativ 50 de ani, cu o fractura de membru superior”, a transmis ISU Mureş.

Și Compania Azomureș a venit cu precizări. Explozia s-a produs la o stație de amoniac.

”În timpul manevrelor de pornirea a uneia dintre instalatiile de producere a amoniacului de pe platforma Azomures a avut loc un incendiu. O persoana a fost rănită, a primit îngrijiri medicale la faţa locului şi este în afara oricărui pericol. Au intervenit pentru stingerea incendiului pompierii din cadrului serviciului propriu şi cei de la ISU Mureş”, a transmis Azomureş.

Bărbatul de 50 de ani a fost transportat de urgență la spital. Viața lui nu este în pericol.

S-a format un nor toxic despre care autoritățile precizează că nu se îndreaptă spre oraș.

C. Dumitrescu