19.1 C
București
marți, 16 aprilie 2024 - 8:34
No menu items!

VIDEO. Explozie de proporții la o stație GPL. Sunt mai multe victime, unele cu arsuri foarte grave. Un nor toxic se îndreaptă spre București

spot_img
  • UPDATE

O explozie a avut loc, sâmbătă, la o stație GPL din Crevedia, pe DN1A. Cel puțin o persoană a murit și alte 46 sunt spitalizate, dintre care 8 intubate. O a doua explozie a avut loc, în urma căreia 26 de pompieri au fost răniți. Există pericolul unei noi explozii.

Guvernul anunță situația victimelor la acest moment: Spitalul Bagdasar – 11 pacienți (3 intubati), Universitar – 4 pacienți – Spitalul de Arși – 4 pacienți (1 intubat), Spitalul Floreasca – 27 pacienti (4 intubați).

O explozie a avut loc, sâmbătă seară, la o staţie GPL din localitatea Crevedia, judeţul Dâmboviţa, deflagraţia fiind urmată de un incendiu. Potrivit primelor informații două persoane au murit, iar opt au fost rănite, fiind transportate la spitale din București. În urma exploziei, traficul pe DN 1A este blocat complet. A fost activat Planul Roşu de Intervenţie şi a fost emis mesaj Ro-Alert. Populaţia a fost evacuată pe o rază de 300 de metri. Efectivele de intervenţie au fost suplimentate. 

foto: hotnews.ro

  • UPDATE

Bogdan Opriţa, coordonatorul UPU-SMURD București, a precizat într-o intervenție televizată că cei cinci răniți au fost preluați cu arsuri grave.

„Sunt cinci victime care prezintă arsuri peste 80% din suprafața corpului”, a spus el.

  • UPDATE

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, la Digi24: „Examinăm posibilitatea transferului în străinătate a pacienților”

„Există și de decese, nu pot să vă confirm dacă unul sau două în momentul de față. Există circa opt victime, care au diferite grade de arsuri pe corp. Una dintre ele, cu arsuri extinse, este la Spitalul de Arși. Celelalte sunt îndrumate către spitalele care au secții de arși, respectiv Bagdasar și Floreasca”.

„Examinăm și vom lua o decizie dacă este nevoie să transferăm în strainătate unii dintre acești pacienți, în cazul în care la spitalele din București va fi depășită capacitatea de intervenție”.

Potrivit ISU Dâmboviţa, efectivele de intervenție au fost suplimentate cu 4 autospeciale de stingere, 1 autospecială cu azot şi un Post Medical Avansat (PMA) de la ISU Bucureşti-Ilfov şi cu 3 autospeciale de stingere de la ISU Prahova.

Populaţia din zona exploziei a fost evacuată pe o rază de 300 de metri, informează Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Dâmboviţa.

Conform sursei citate, la faţa locului a fost alocată şi autospeciala transport roboţi.

Incendiul s-a extins și la o casă din apropierea stației GPL. 

Autorităţile din judeţul Dâmboviţa au activat Planul Roşu de Intervenţie în urma exploziei urmată de incendiu care s-a produs sâmbătă seară, la o staţie GPL aflată pe DN 1A, în localitatea Crevedia. „Având în vedere numărul de persoane implicate, la nivelul judeţului a fost activat Planul Roşu de Intervenţie”, anunţă Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Dâmboviţa.

  • UPDATE

Comisarul general al Gărzii Naționale de Mediu, Andrei Corlan, anunță că „fumul se îndreaptă spre Capitală” și sfătuiește populația „să închidă geamurile” după explozia de la Crevedia:

„Risc crescut cu pulberi în suspensie, PM10. Există o creștere de particule în Otopeni, Balotești, Buftea. Fumul se îndreaptă spre Capitală. Recomandăm cetățenilor să închidă geamurile. Incendiul e în plină desfășurare. Sperăm să fie cât mai puține victime. În ceea ce privește creșterile, se observă o curbă de creștere care, deocamdată, nu e semnificativă. Trebuie să ne raportăm și la viteza vântului”, a declarat Andrei Corlan pentru Digi24.

Raluca Dan