22.7 C
București
marți, 3 octombrie 2023 - 13:58
No menu items!

VIDEO Doi tineri care au jefuit o casă din Capitală au fost reținuți. Au furat bani și bijuterii de peste 130.000 de euro

spot_img

Polițiștii bucureșteni au reținut doi tineri care au furat bani și bijuterii în valoare de peste 130.000 de euro dintr-o casă din sectorul 6 al Capitalei.

Potrivit Poliției Capitalei, spargerea a avut loc în dimineața de 8 mai, Poliția fiind sesizată prin apel 112, de către o societate de pază, cu privire la faptul că persoane necunoscute, prin escaladare, au pătruns într-un imobil, de unde au sustras mai multe bunuri. În urma cercetării locului faptei și a audierii persoanei vătămate a rezultat că prejudiciul creat este de peste 130.000 de euro, fiind format din bani și bijuterii.

“Din cercetările efectuate a rezultat presupunerea rezonabilă că principal suspect în cauză este un tânăr de 20 de ani, care în cursul zilei de ieri, 9 mai 2021, a fost depistat la o adresă din sectorul 1 al municipiului București, ocazie cu care au fost găsite și ridicate mai multe bunuri și valori (bani, bijuterii, ceasuri). Extinzându-se cercetările s-a mai stabilit că acesta ar fi fost ajutat în comiterea faptei de un tânăr de 21 de ani, cunoscut cu preocupări de natură infracțională”, precizează Poliția Capitalei.

În continuarea cercetărilor efectuate sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 6, în cursul zilei de luni, au fost puse în aplicare două mandate de percheziție domiciliară, în București, la una dintre adrese fiind depistat și tânărul de 21 de ani. De asemenea, au fost identificate și recuperate alte bunuri furate.

Cercetările sunt continuate de  Serviciul Investigații Criminale din Poliția Capitalei, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 6, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat și complicitate la furt calificat.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.