27.4 C
București
duminică, 1 octombrie 2023 - 15:50
No menu items!

VIDEO / Doi slovaci care plănuiau un asasinat la comandă, prinși într-un hotel din Satu Mare. Unul dintre ei era pe lista Most Wanted

spot_img

Doi slovaci deosebit de violenți, care erau urmăriți internațional pentru planificarea unui omor la comandă, dar și pentru trafic de droguri, au fost prinși de polițiștii români, într-un hotel din Satu Mare. Cei doi vor fi prezentați instanței în vederea extrădării în Slovacia.

Autoritățile din Slovacia i-au informat pe omologii români că doi bărbați, urmăriți internațional, se ascund în România. Cei doi sunt cercetați penal pentru pentru planificarea unui omor la comanda (faptă neconsumată), dar sunt acuzați penal și în alte cauze, privind apartenență la un grup infracțional organizat și trafic de droguri, în ultimii ani.

Începând cu anul 2015, cei doi ar fi constituit un grup infracțional organizat, împreună cu alte persoane, prin intermediul căruia ar fi produs și vândut droguri de mare risc, în valoare de peste 22 de milioane de euro.

„Datele furnizate de F.A.S.T. Slovacia (Fugitive Active Search Teams) au arătat că bărbații sunt deosebit de violenți, posibil înarmați, existând informații că ar fi trecut, fraudulos, frontiera în România. Activitățile specifice derulate în România de Serviciul Urmăriri din cadrul Direcției de Investigații Criminale, cu sprijinul Direcției Operațiuni Speciale și a Serviciului pentru Intervenții și Acțiuni Speciale, au condus la depistarea celor 2 bărbați, în incinta unui hotel, în municipiul Satu Mare. 

Asupra lor au fost găsite acte de identitate falsificate și arme albe”, se arată într-un comunicat al Poliției Române.

Magistrații de la Curtea de Apel Oradea au emis mandat de arestare pentru 30 de zile, iar polițiștii au declanșat procedura de extrădare a celor doi bărbați. 

M. Nedelcu