26.4 C
București
marți, 6 iunie 2023 - 15:44
No menu items!

VIDEO ”Diplomă de master” pentru șoferul de TIR care a evitat la milimetru o femeie care a sărit în stradă

spot_img

Şoferul buzoian care a evitat un accident în judeţul Galaţi printr-o manevră în urma căreia şi-a avariat camionul şi a distrus un gard şi un stâlp de iluminat, salvând însă viaţa unei femei de 90 de ani care a apărut brusc pe șosea, a fost premiat marţi, 31 august, de poliţiştii buzoieni.

Georgian Dinu a reuşit să evite în ultimul moment impactul cu o femeie de 90 de ani. Șoferul are 37 de ani și conduce de 18 ani.

El a povestit cum a reuşit să evite femeia care i-a ieşit în faţă, alegînd o manevră extrem de periculoasă care i-a pus chiar lui viața în pericol.

”Am descărcat bere la un depozit de la intrare în Galaţi şi, pe la 10.20, m-am pus în mişcare, iar după 5 kilometri, după două curbe m-am trezit în faţă cu un pieton care ieşea fără să se asigure de la un magazin alimentar. Fiind atent şi având o viteză mică am virat brusc stânga, am frânat, am intrat în gardul unui om şi am dărâmat un stâlp de electricitate. Nu am mai găsit bătrâna şi mai multe am văzut ca şi dumneavoastră după filmare”, a povestit Georgian Dinu, potrivit news.ro

Şoferul a spus că nu este prima dată când reuşeşte să evite un accident cu urmări grave şi că a mai fost implicat în urmă cu un an tot într-un eveniment rutier cu un bătrân.

”Am mai avut parte de un bătrân acum un an, când mă deplasam de la Buzău la Ploieşti. A ieşit la intrarea în Bucov de pe o stradă secundară, un bătrân de 80 de ani, la volanul unei maşini în care mai erau încă trei persoane. Mi-a ieşit în faţă şi am reuşit să trag de volan şi l-am atins foarte uşor accidentul soldându-se doar cu pagube materiale şi mă gândeam ca dacă îi loveam în lateral sigur nu ieşea ce trebuie”, explicat şoferul Georgian Dinu.

Bărbatul a mai povestit că, după apariţia imaginilor cu manevra făcută de el, a avut foarte multe cereri de prietenie pe reţelele de socializare, că a primit numeroase felicitări, dar şi premii materiale.

Potrivit unui mesaj postat pe pagina de Facebook a Poliției Române, bărbatul a primit felicitările agenților o ”diplomă de master în condus defensiv” și 500 de lei.

 

C.Dumitrescu