31.8 C
București
duminică, 3 iulie 2022 - 20:37
No menu items!

VIDEO Descinderi la o fabrică de țigări contrafăcute din Constanța. Mai multe persoane, cu propuneri de arestare

spot_img

Polițiști din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Constanța, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – S.T. Constanța, au destructurat un grup infracțional organizat, specializat în fabricarea de țigarete contrafăcute. Patru persoane urmează a fi propuse spre arestare.

”La data de 1 februarie a.c., polițiștii de combatere a criminalității organizate din Constanța au pus în aplicare 8 mandate de percheziție domiciliară, în județele Hunedoara și Suceava, fiind descoperită o fabrică de țigarete contrafăcute, care funcționa în afara antrepozitului fiscal”, transmite IPJ Constanța. 

Linia de producție a fost identificată în incinta unui depozit amenajat subteran, amplasat sub o hală, la domiciliul unuia dintre bănuiți. 

Potrivit sursei citate, au fost descoperite și ridicate, în vederea continuării cercetărilor, 120.000 de țigarete contrafăcute, 700 de kilograme de tutun mărunțit, 200.000 de ambalaje inscripționate, necesare în procesul de producție și un autovehicul de transport.

Din cercetări a reieșit că imobilul în care se afla fabrica era conectat, în mod clandestin, la rețeaua de energie electrică.

De asemenea, în interior, a fost descoperită o instalație de bruiaj pentru orice semnal electronic.

La finalizarea perchezițiilor, au fost puse în aplicare 4 mandate de aducere, fiind identificate și conduse la sediu, pentru audieri, 3 persoane.

În cursul zilei de astăzi, urmează a se propune arestarea preventivă pentru 4 persoane, cu vârste cuprinse între 36 și 44 de ani, dintre care una în lipsă.

De menționat este faptul că, cei care fac obiectul cercetărilor, sunt cunoscuți ca exponenți ai criminalității organizate, cu preocupări în ceea ce privește contrabanda cu țigarete.

Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din Poliția Română, precum și de sprijinul B.C.C.O. Alba Iulia, I.P.J. Hunedoara, I.J.J. Hunedoara, G.J.M. Timișoara, E-Distribuție Banat, D.G.A.F. 5 Deva și Biroul Vamal Deva.