23.8 C
București
miercuri, 16 iunie 2021 - 14:17

VIDEO. Descinderi în Vaslui cu peste 100 de polițiști și jandarmi. Zeci de lăutari, acuzați de fals și înșelăciune

spot_img

Poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vaslui, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad au descins, marți, la domiciliile a 23 de persoane, suspecte într-un dosar de înșelăciune, fals în declarații și fals în înscrisuri sub semnătură privată.

”Astăzi, 1 iunie 2021, peste 80 de poliţişti şi 60 de jandarmi, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad, pun în aplicare 23 de mandate de percheziţie domiciliară, în judeţul Vaslui. În cauza în care au fost dispuse percheziţiile domiciliare, se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de înşelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi fals în declaraţii”, transmite IGPR.

“Ancheta este în curs de desfăşurare, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vaslui urmând a face cercetări, în vederea stabilirii şi probării întregii activităţi infracţionale a persoanelor implicate.

Acţiunea se desfăşoară cu sprijinul jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Vaslui şi ai Grupării de Jandarmi Mobile Bacău Alexandru cel Bun”, au mai transmis oficialii poliției. 

Cele 23 de persoane vizate de percheziții sunt, de fapt, lăutari care au cerut obţinerea de sprijin financiar în baza ajutorului oferit de guvern pentru pandemia COVID-19. 

Practic, ei au obţinut venituri exclusiv din drepturi de autor şi conexe, dar au completat declaraţii potrivit cărora au fost în imposibilitatea de a-şi practica meseria.