23 C
București
luni, 20 mai 2024 - 18:57
No menu items!

VIDEO. Descinderi în București, după o plângere a casei de modă Gucci. Doi soți vindeau online produse furate din Italia

spot_img

Polițiștii au făcut, marți, percheziții la două persoane din București care ar fi vândut produse de lux furate din Italia. Plângerea a fost făcută de un reprezentant al casei de modă Gucci, iar prejudiciul depășește 1,3 milioane de euro.

La data de 14 noiembrie 2023, polițiști din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București – Serviciul de Investigații Criminale au pus în executare două mandate de percheziție domiciliară și două mandate de aducere, în Municipiul București, într-un dosar penal de tăinuire, prejudiciul fiind de 1.359.000 de euro.

În fapt, în perioada octombrie 2021 – martie 2023, pe teritoriul unui stat străin, ar fi fost comise mai multe furturi în dauna unor societăți italienești (Tuscany SRL, Fae Proger SRL), ce comercializează produse de lux, fiind sustrase obiecte vestimentare, de încălțăminte și accesorii, prejudiciul fiind de 1.359.000 de euro.

Din cercetări, s-a stabilit că o parte dintre produsele sustrase ar fi ajuns în țara noastră, apoi ar fi fost comercializate, prin intermediul unor site-uri de profil, mai multe operațiuni de livrare fiind efectuate de doi soți, o femeie, în vârstă de 36, respectiv un bărbat, în vârstă de 45 de ani, ambii cunoscuți cu preocupări de natură infracțională.

Probatoriul administrat a relevat faptul că, începând cu anul 2021, cei doi și-ar fi creat mai multe profiluri cu date de identificare fictive, prin intermediul acestora având expuse, spre vânzare, și totodată, înregistrate în istoric, tranzacții cu produse despre care există bănuiala rezonabilă că fac parte dintre cele reclamate ca fiind sustrase, de pe teritoriul Italiei, transmite Poliția Capitalei.

În vederea administrării materialului probator, la data de 14 noiembrie 2023, au fost puse în aplicare două mandate de precheziție domiciliară, fiind identificate și ridicate mai multe bunuri de interes în cauză, printre care terminale mobile, medii de stocare, dar și aproximativ 9.000 de euro, un autoturism de lux (Audi A6), peste 2.000 de articole vestimentare, de încălțăminte și accesorii din categoria celor de interes, cele din urmă fiind ridicate în vederea stabilirii provenienței, dat fiind faptul că este vorba de produse ce poartă marca unor branduri de lux (Gucci, Moorer, Giusepe di Morabito, Moreau, Loewe, Burberry, Dolce&Cabbana, Balenciaga), estimate, la o evaluare preliminară, la 400.000 de euro.

Cei doi soți au fost duși la audieri, în baza mandatelor de aducere care au fost puse în aplicare. Ei a fost reținuți pentru 24 de ore, urmând a fi prezentați magistraților cu propunere legală.

                                                                                                     Adina Bucur Silav