10.5 C
București
sâmbătă, 16 octombrie 2021 - 12:42

VIDEO / CONGRES PNL. Sala a scandat “Orban!, Orban!” în timpul discursului lui Iohannis

spot_img

Susținător al lui Florin Cîțu, președintele Klaus Iohannis a fost întâmpinat, sâmbătă, încă de la intrarea în sala de la Romexpo, de delegații la congresul PNL cu scandări: “Orban!, Orban!”. La fel, pe parcursul întregului discurs al lui Iohannis, sala a scandat într-una “Orban! Orban!”

“Văd că sunteți energizați, așa e bine, dar la final, trebuie să fim o echipă!“, le-a transmis Iohannis liberalilor prezenți la congres.

“Nu ne-am văzut de mult în această formulă! Mă bucur să vă văd aici în număr atât de mare, liberali din toată țara! (sala strigă Orban!, Orban!, Orban!)

Ne aflăm și nu pentru prima dată într-un punct de inflexiune și nu doar pentru PNL, ci și pentru România. Trebuie să recunoaștem că nu a fost o campanie internă așa cum ne-am fi dorit, dar mi-ar fi plăcut să văd mai multe dezbateri de idei, mai multe discuții aplicate pe moțiuni și proiecte. Să nu ne amăgim: sub scuza competiției electorale nu pot fi ascunse derapaje și atacuri la persoană. Din păcate, s-au spus lucruri grave, s-au folosit cuvinte dure, care sapă credibilitatea unui partid greu de încercat, un partid care a avut curajul să-și asume responsabilitatea guvernării. Este păcat ca acest curaj să fie subminat de atacuri din interior!”, a spus Klaus Iohannis.

Alte declarații ale lui Klaus Iohannis: 

  • Cei care au participat la competiția electorală trebuie să demonstreze că PNL e în continuare cel ai important partid din România, nu doar pentru tradiția sa, nu doar pentru că milioane de români iubesc fibra liberală.
  • Vremea confruntărilor electorale s-a încheiat. Să nu uităm că am promis oamenilor 4 ani de stabilitate politică, în care trebuie să finalizăm reforme.
  • Azi, membrii PNL își aleg conducerea pe care o consideră potrivită. De mâine, însă, ambele echipe trebuie să fie conștiente că menținerea unității partidului este esențială pe mai departe. Cel mai important argument e că România are nevoie de un liberalism puternic.
  • PNL se află în fața unui test de maturitate. Sunt convins că are capacitatea de a înțelege care îi este rolul în societatea românească.
  • Recent, făceam un apel la responsabilitate și maturitate către partidele din arcul guvernamental.
  • Este un apel pe care îl reiterez, pentru că nu toți au arătat aceeași responsabilitate și maturitate. Atrag din nou atenția tuturor partidelor parlamentare că, dacă vom continua așa, riscăm să pierdem definitiv încrederea electoratului în mediul politic. Ar fi extrem de grav pentru că, atunci când oamenii sunt dezamăgiți, se creează un vid imposibil de umplut între aleși și alegători.
  • Știu că va doriți că România să fie condusă de un guvern în care forța motrice este PNL. Este imperativ să depășim cât mai repede actuală criză. Această guvernare trebuie să continue pentru că nu există niciun motiv real ca premierul să fie demis sau să-și dea demisia.
  • Guvernarea nu este un loc al ironiilor și al gâlcevei în care unii parteneri se comportă ca și cum ar fi într-o dezbatere de pe rețelele sociale, iar când apare primul impas își iau lucrurile și pleacă. Guvernarea înseamnă responsabilitate, preseverență, tenacitate, dialog real cu cetățenii. Cine nu e pregătit pentru așa ceva nu poate guverna România.
  • Parteneriatul va continua și va produce multe beneficii pentru România. Sunt încrezător că viitorul o să fie bun, iar guvernarea o să fie bine coordonată de liberali. Contați pe sprijinul meu!

 

Raluca Dan