8.9 C
București
luni, 10 mai 2021 - 5:41

VIDEO. Cîțu anunță capacitate MAXIMĂ pentru restaurante și hoteluri de la 1 iunie. În ce condiții

1 iunie, data la care premierul a anunțat-o ca fiind începutul relaxării în România ar putea veni cu o veste excelentă pentru reprezentanții HoReCa. Restaurantele și hotelurile ar putea primi turiști la capacitate maximă. Este vorba despre turiștii vaccinați, a anunțat marți dimineața, premierul Florin Câțu, proaspăt întors din minivacanța de Paște.

Totuși, premierul a mai vorbit de încă o condiție, aceea ca până la 1 iunie, România să atingă pragul de 5 milioane de vaccinați, moment în care masca sanitară nu va mai fi obligatorie pe plajă sau pe traseee montane.

„Dacă ajungem la 5 milioane persoane vaccinate la 1 iunie, sunt câteva lucruri pentru sezonul estival: fără mască pe plajă, în drumeții la munte și facilități pentru persoanele vaccinate – restaurante care pot să ajungă cu capacitate 100% pentru persoane vaccinate sau hoteluri la mare cu capacitate 100% pentru persoane vaccinate”, a afirmat premierul Florin Cîțu.

Florin Câțu a ținut să le mulțumească românilor pentru că minivacanța nu a fost marcată de incidente.

„Vreau să le mulţumesc românilor că am avut o sărbătoare pascală liniştită, fără niciun fel de evenimente. Oamenii au înţeles să respecte regulile în vigoare şi se vede că avem rezultate din ce în ce mai bune în ceea ce priveşte rata de vaccinare”, a spus premierul.

În acest zile, în Capitală și în mai multe orașe din țară are loc maraton de vaccinare în toate cele 11 spitale militare unde românii se pot vaccina la orice oră, timp de o săptămână.

Foarte bine primite de cetățeni au fost și centrele Drive Thru, unde în zilele de 1 Mai și Paște s-au imunizat mii de bucureșteni.

Premierul a declarat marți că se observă că accelerarea campaniei de vaccinare a avut un efect pozitiv, numărul persoanelor infectate reducându-se cu fiecare zi.