11 C
București
joi, 22 februarie 2024 - 13:44
No menu items!

VIDEO. Circ în Parlament. George Simion către Alfred Simonis: „Securist pitic (…) Vă pregătiți să călcați în picioare Constituția”

spot_img

Parlamentarii AUR, în frunte cu George Simion au protestat, miercuri, în sala grupului PSD din Parlament, unde trebuie să înceapă o şedinţă a conducerii partidului pentru a discuta despre comasarea alegerilor europarlamentare cu cele locale.

Liderul AUR a avut un schimb de replici cu preşedintele interimar al Camerei Deputaților, Alfred Simonis, după ce acesta i-a cerut să părăsească sala. „Securist pitic (…) Vă pregătiți să călcați în picioare Constituția”, i-a spus Simion lui Simonis.

De la ora 10.00, PSD avea programată o ședință a grupurilor parlamentare, iar de la ora 12.00 este programată o ședință a Consiliului Politic Național al partidului, una dintre teme fiind legată de posibilitatea comasării alegerilor europarlamentare cu cele locale.

În sala din Camera Deputaților unde trebuie să aibă loc ședința grupurilor parlamentare ale PSD au intrat însă parlamentarii AUR strigând: „Vrem democraţie!”.

Un grup de parlamentari AUR, în frunte cu George Simion, protestează la ușa PSD din Parlament având coli de hârtie cu mesaje precum: „PSD şi PNL pun democraţia în pericol”, „Marcel pentru noi e un pui de dictator”, „Ciolacu şi PSD, distrugătorii democraţiei şi statului de drept”, „Pas cu pas PSD şi PNL reinstaurează dictatura”.

AUR acuză PSD că prin comasarea alegerilor ar încălca „dreptul românilor de a vota liber” și susține că o astfel de măsură ar fi „singura salvare a PSD şi PNL pentru a scăpa de furia românilor, iar Ciolacu şi PSD reprezintă un pericol pentru democraţie”.

Liderul AUR, George Simion, l-a întrebat pe preşedintele interimar al Camerei Deputaților, Alfred Simonis, ce are de gând PSD să facă cu alegerile: „Aţi condus ţara prin frică”.

Alfred Simonis i-a replicat lui George Simion că nu este pe stadion: „Eu nu am venit la tine la grup. La grupul meu vorbesc ce vreau eu, nu îţi fac agenda ţie”.

„Nu ne e frică, apărăm Constituţia”, i-a spus Simion. Schimbul de replici a continuat. „Securist pitic (…) Vă pregătiți să călcați în picioare Constituția”, i-a spus liderul AUR lui Alfred Simonis.

D.Constantin