20.7 C
București
joi, 28 septembrie 2023 - 23:45
No menu items!

VIDEO/ Ciolacu, la negocieri cu polițiștii care protestează în fața sediului PSD

spot_img

Polițiștii protestează, vineri, în fața sediilor partidelor care fac parte din Guvernul Ciucă. Prima oprire a fost la sediul PSD, unde Marcel Ciolacu i-a invitat la discuții pe liderii oamenilor legii.

O delegație a Sindicatului EUROPOL a intrat la negocieri cu presedintele PSD, Marcel Ciolacu, pentru drepturile polițistilor și pensionarilor militari.

„Delegatia Europol ne-a transmis faptul ca liderul partidului Marcel Ciolacu a înțeles problemele politisților, a transmis coaliției ca ordonanța de urgență să se modifice, iar de la 1 ianuarie polițiștii să primească tranșa a treia din legea salarizării, iar la prima rectificare bugetare să se aplice integral, iar pensiile militarilor se vor actualiza”, au transmis în urmă cu puțin timp polițiștii.

Sindicaliştii din Poliţie au început de luni protestele. Joi, și-au strigat nemulțumirile în fața sediului Ministerului de Interne. După negocierile cu ministrul de Interne, Lucian Bode, oamenii legii au anunțat că nu au ajuns la un acord, astfel că vor continua și vineri protestele. Astăzi, vor ajunge în fața sediilor tuturor partidelor aflate la guvernare, PSD, PNL și UDMR.

„Poliţiştii nu vor salarii mărite, ci vor doar plata acelor drepturi prevăzute încă din anul 2017 în Legea salarizării. Din 2007, poliţiştii nu au mai avut parte de măriri salariale. Norocul nostru a fost creşterea salariului minim pe economie, pentru că altfel aveam şi acum salariul de 1.100 lei, cum era în 2013. Facem un apel către toţi poliţiştii, sindicalizaţi sau nesindicalizaţi, să participe activ la programul de proteste pe care l-am pregătit, ca un ultim semnal de alarmă înaintea blocării activităţii”, se a transmis EUROPOL.

Organizaţia sindicală atrage atenţia Guvernului că poliţiştii nu vor mai accepta să pună în aplicare interdicţiile impuse în contextul pandemiei.

„Ne-a ajuns cuţitul la os. Nu mai acceptăm să fim bătaia de joc a Guvernului. Nu mai acceptăm să fim folosiţi pe post de mercenari ai interdicţiilor aplicate în numele ‘COVIDULUI’. NU mai acceptăm să îndeplinim sarcini pe care nu le avem în fişa postului. NU mai suntem dispuşi să rămânem fraierii sistemului bugetar, în timp ce pentru alte categorii bugetare Legea salarizării deja se aplică în integralitate”, se precizează în comunicatul polițiștilor.

                                                                                                                   Adina Silav