1.3 C
București
miercuri, 19 ianuarie 2022 - 22:27
No menu items!

VIDEO/ Ce a făcut Nadia Comăneci la 45 de ani de la primul 10 din istoria Jocurilor Olimpice

spot_img

Nadia Comăneci a marcat, duminică, printr-un mesaj, postat în social media, împlinirea a 45 de ani de la primul 10 din istoria gimnasticii, obţinut de ea la Jocurile Olimpice din 1976.

Fosta sportivă, care are 59 de ani, a postat un filmuleţ în care efectuează o săritură, fiind îmbrăcată într-un costum care amintește de cel purtat la Montreal, în faţa unei camionete în ediţie limitată, cu logoul JO, pentru care îi mulţumeşte soţului său Bart Conner.

“O picătură de istorie 45 de ani mai târziu cu prima mea medalie olimpică. Jocurile Olimpice de la Montreal 1976. Adăugând colecţiei 1976 Montreal Olympic camioneta GMC în ediţie limitată cu logul Montreal, pentru a sărbători aniversarea primului 10 perfect în 18 iulie. Mulţumesc, Bart Conner”, a scris Nadia Comăneci pe Facebook.

În 18 iulie 1976, la JO de la Montreal, Nadia Comăneci a obţinut primul 10 din istoria gimnasticii, uimind o lume întreagă. Pentru că afişajul electronic nu era programat să arate nota 10, pe ecran a apărut atunci nota 1.00. Românca a obţinut, la acea ediţie a Jocurilor Olimpice, de şapte ori scorul perfect, câştigând trei medalii de aur (la individual compus, bârnă şi paralele), o medalie de argint (echipă compus) şi una de bronz (sol).

                                                                                                                  Adina Silav