18 C
București
duminică, 28 mai 2023 - 11:40
No menu items!

VIDEO Cartelul Balcanilor, arestat. Zeci de kilograme de droguri, arme de foc, zeci de mii de euro. În ce țări a acționat EUROPOL

spot_img

Acțiune spectaculoasă a EUROPOL, care a desființat Clanul Balcanilor de Vest, arestând 37 de membri care făceau trafic de arme, de droguri dar și infracțiuni extrem de violente în Europa. Inculpații au fost prinși în urma unor descinderi în Croația, Germania, Slovenia, Italia, Belgia și Țările de Jos, dar și Bosnia și Herțegovina, ultima dintre țări fiind și statul din care provine liderul bandei.

Europol a anunțat că în urma unei operațiuni internaționale de aplicare a legii au fost arestați 37 de membri ai unei grupări criminale extrem de violente din Balcanii de Vest. Condusă de un cetățean al Bosniei și Herțegovinei, banda a fost implicată în principal în traficul pe scară largă de droguri și arme de foc în Europa.

Un total de 37 de suspecți au fost arestați pe parcursul anchetei, inclusiv liderul bandei – un cetățean din Bosnia și Herțegovina considerat o țintă de mare valoare de către Europol și care ispășește în prezent o pedeapsă de 4 ani de închisoare în Italia. Dintre acești 37 de suspecți, 15 au fost arestați în urma zilei de acțiune din această săptămână, din seria de raiduri în Croația, Slovenia, Bosnia și Herțegovina, Țările de Jos, Italia, Belgia și Germania”, se arată în comunicatul EUROPOL.

Anchetatorii au reușit să descopere modul în care liderul grupării a continuat să orchestreze activitățile criminale ale bandei sale din celula sa de închisoare. De acolo, se crede că el a dat în mod regulat ordine și instrucțiuni subordonaților săi cu privire la chestiuni legate de traficul de droguri și arme de foc.

„Spațiile percheziționate includ o celulă de închisoare din Belgia, un garaj din Țările de Jos care a fost folosit pentru a ascunde cocaina și mai multe spații din Croația, Germania, Slovenia și Bosnia și Herțegovina, unde erau deținute droguri, arme de foc și explozibili”, a anunțat Europol.

Rezultatele urmăririi penale (arestări și confiscări):

37 de arestări;
148.000 de euro în numerar;
18 arme de foc, inclusiv 2 mitraliere și 2.512 piese de muniție;
500 de grame de TNT cu detonatoare la distanță;
Peste 15 kilograme de cocaină, 11 kilograme de heroină, 3 kilograme de amfetamină, 7 kilograme de marijuana și 10 kilograme de hașiș;
Acte false de identitate.

Această cercetare internațională urmează unei investigații complexe conduse de Direcția Generală a Poliției Croate în cadrul Grupului Operațional Operațional „Cartelul Balcani”.