27.2 C
București
miercuri, 4 octombrie 2023 - 18:51
No menu items!

VIDEO Captură record de arme la frontiera României. 2.850 de pistoale cu glonţ, găsite într-un camion cu mobilă

spot_img

Peste 2.800 de pistoale cu glonț, tip revolver, au fost descoperite la frontieră, la Tulcea, într-un TIR condus de un cetățean ucrainean.

Potrivit Poliției de Frontieră, ucraineanul, de 41 de ani, s-a prezentat în punctul de trecere Isaccea, la volanul unui ansamblu rutier cu semiremorcă, înmatriculat în R. Ucraina. El transporta, conform documentelor de însoţire, obiecte de mobilier şi diferite produse alimentare din Turcia, pentru o societate din Ucraina.

“În baza unei analize de risc, polițiștii de frontieră împreună cu lucrătorii vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Tulcea au hotărât să desigileze compartimentul marfă al mijlocului de transport şi să efectueze controlul amănunţit al acestuia”, arată Poliția de Frontieră.

În urma verificărilor, în spatele mărfii declarate, au fost descoperite ascunse, prin metoda “capac” 143 de cutii ce conțineau 2.850 de pistoale, marca Major Berg 2.5, calibru 4 mm.

 Șoferul nu deținea autorizație de tranzit conform legislației în domeniu.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări împreună cu polițiști din cadrul Serviciului Arme, Muniții și Explozivi al Inspectoratului de Poliție Județean  Tulcea sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Tulcea, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de contrabandă calificată și nerespectarea regimului armelor și munițiilor.