9.8 C
București
joi, 2 decembrie 2021 - 17:36
No menu items!

VIDEO/ Cannabis adus din Spania prin firme de curierat. Trei traficanți, reținuți

spot_img

Polițiștii și procurorii au depistat o grupare de traficanți, care aducea cannabis din Spania prin firme de curierat. La perchezițiile desfășurate în mai multe județe au fost găsite peste 10 kilograme de cannabis, dar și un dispozitiv pentru detectarea microfoanelor.

Potrivit Poliției Române, anchetatorii au organizat un flagrant în județul Dâmbovița, urmat de 4 percheziții domiciliare, în județele Dâmbovița, Ilfov, Tulcea și în municipiul București, la persoane bănuite de constituire a unui grup infracțional organizat, trafic de droguri de risc, deținere în vederea consumului ilicit de droguri de risc și introducerea în țară de droguri de risc, fără drept.

Din cercetări a reieșit că un bărbat, de 29 de ani, din Crevedia, ar fi constituit un grup infracțional organizat și ar fi introdus în țară droguri disimulate în colete, expediate din Spania, prin societăți de curierat.

În România, drogurile ar fi fost preluate de două persoane, de 50 și 45 de ani, din București și Tulcea, acestea fiind bănuite că ar fi păstrat și ascuns stupefiantele, precum și că ar fi identificat potențiali clienți pentru comercializarea acestora.

În urma flagrantului organizat la locuința liderului grupării, au fost descoperite și ridicate 10 kilograme de cannabis. De asemenea, în urma perchezițiilor au fost găsite 518 de grame de rezină de cannabis, alte 1,5 kilograme de cannabis, 2 cântare electronice de mare precizie, 9 telefoane mobile, 7.590 de euro, 6.650 de lei, un dispozitiv pentru detectarea microfoanelor și alte bunuri cu valoare probatorie.

Au fost puse în aplicare 3 mandate de aducere. În urma audierilor, cele 3 persoane au fost reținute pentru 24 de ore, urmând ca astăzi să fie prezentate Tribunalului Dâmbovița, cu propunere de arestare preventivă.

                                                                                                                    Adina Silav