15.7 C
București
miercuri, 29 mai 2024 - 2:45
No menu items!

VIDEO. Cadou pentru cei 70 de ani pe care îi va împlini Putin: cehii au făcut chetă și au cumpărat un tanc T-72 ”Avenger” pentru armata ucraineană

spot_img

Campania din Cehia care a strâns 1,2 milioane de euro pentru un ”cadou” destinat lui Putin. O campanie de strângere de fonduri în Cehia a adunat suficienţi bani pentru a cumpăra un tanc modern de luptă T-72 pentru Ucraina, relatează DPA.

Organizatorii campaniei au anunţat că, într-o lună, campania a strâns 30 de milioane de coroane (1,2 milioane de euro).

Peste 11.000 de persoane au donat bani în cadrul campaniei, intitulată „Un cadou pentru Putin” şi sprijinită de Ministerul Apărării ceh şi de Ambasada Ucrainei la Praga.

Organizatorii au numit tancul ‘Tomas’, după co-fondatorul şi primul preşedinte al Cehoslovaciei, Tomas Garrigue Masaryk.

Ministrul ceh al Apărării, Jana Cernochova, le-a mulţumit tuturor celor implicaţi şi a spus sarcastic că ei s-au asigurat ca preşedintele rus Vladimir Putin să primească un „cadou potrivit” la împlinirea vârstei de 70 de ani la 7 octombrie. Ea a afirmat despre liderul de la Kremlin că este „agent KGB, criminal şi escroc”.

Următorul pas este o campanie de strângere de fonduri pentru muniţia pentru tanc.

Ambasada Ucrainei din Cehia a primit deja donaţii de peste 8,6 milioane de euro.

În plus, Ministerul Apărării ceh a furnizat Ucrainei arme şi muniţie în valoarea de peste 160 de milioane de euro de la începutul invaziei ruse la sfârşitul lunii septembrie.

D.Constantin