19.2 C
București
miercuri, 27 septembrie 2023 - 7:25
No menu items!

VIDEO. Ca să scape de carantina Covid 19, angajații celei mai mari fabrici de telefoane iPhone din lume fug sărind gardul

spot_img

Autorităţile din China au decis miercuri să plaseze în lockdown zona din jurul celei mai mari fabrici de telefoane iPhone din lume, după fuga unor angajaţi îngrijoraţi în urma descoperirii unui focar de COVID-19, conform AFP.

Complexul industrial, care include trei fabrici şi totalizează aproximativ 350.000 de persoane, asamblează circa 80% din totalul telefoanelor iPhone 14.

Fabrica, în care lucrează peste 200.000 de persoane, este afectată de la jumătatea lunii octombrie de mai multe cazuri de COVID-19. Zona se află la o distanţă de aproximativ 600 de kilometri sud-vest de Beijing.

Potrivit unor analişti citaţi de presa internaţională, complexul industrial, care include trei fabrici şi totalizează circa 350.000 de persoane, asamblează circa 80% din totalul telefoanelor iPhone 14, cel mai recent model lansat pe piaţă de gigantul american Apple.

Imagini publicate pe reţelele de socializare weekendul trecut arată mai mulţi angajaţi care fugeau din fabrică, unii dintre ei sărind peste un gard şi întorcându-se pe jos la ei acasă după ce au străbătut distanţe foarte mari.

Videoclipuri cu angajaţi care se plângeau de condiţiile lor de muncă şi de o lipsă a mijloacelor de protecţie împotriva noului coronavirus au fost, de asemenea, distribuite pe reţelele sociale.

Începnd de miercuri, cei peste 600.000 de locuitori din zona economică menţionată „vor trebui să nu îşi părăsească domiciliul” fără un motiv imperativ, au anunţat autorităţile locale chineze. Doar „companiile esenţiale” vor putea continua să funcţioneze, celelalte fiind obligate să implementeze regimul de telemuncă.

Autorităţile chineze au avertizat populaţia locală spunând că vor fi „intransigente faţă de orice tip de încălcare” a lockdownului.