17.4 C
București
miercuri, 29 mai 2024 - 22:12
No menu items!

VIDEO. Burger King şi McDonald’s scot roşiile din burgerii din cauza inflaţiei. Tomatele s-au scumpit cu 450%

spot_img

Burger King şi McDonald’s scot roşiile din burgerii pe care-i vând în India, din cauza inflaţiei. Tomatele s-au scumpit cu 450% în decurs de un an din cauza ploilor musonice care au perturbat recoltele şi lanţul de aprovizionare.

Burger King şi McDonald’s au scos tomatele din burgerii pe care-i vând în India, unde preţul fructului a crescut cu 450% din cauza recoltelor proaste, relatează AFP şi Reuters.

”Chiar şi tomatele au nevoie de vacanţă!”, îşi previne cu umor clienţii indieni lanţul fast-food Burger King cu privire la dispariţia tomatelor din burgeri la mijlocul lui august, ”din cauza condiţiilor imprevizibile cu privire la calitate şi aprovizionare”.

Afişele din restaurantele mărcii dau asigurări că întreprinderea face ”tot ceea ce poate pentru readucerea tomatelor în bugeri”.

În India, tomatele au devenit un produs de lux în ultimele luni.

Ploile intense ale unui muson excepţional au perturbat recoltele şi lanţul de aprovizionare, făcând preţul tomatelor să crească de patru ori şi jumătate în decurs de un an.

”Tomatale costă de-acum mai scump ca benzina”, scria revista Time la sfârşitul lui iulie.

Înaintea Burger King, alţi giganţi din sectorul fast-food au decis să scoată roşiile din produse.

McDonald’s a invocat ”probleme sezoniere”, iar Subway ”probleme de calitate”.

În vederea atenuării presiunii asupra preţurilor, Guvernul a ridicat restricţile impuse importului de tomate din Nepalul vecin.

Tomatele au devenit un produs de lux, însă toate produsele alimentare se confruntă cu o inflaţie generalizată în India.

Preţul legumelor a crescut cu 37% în decurs de un an, potrivit Reuters.

La sfârşitul lui iulie, India a interzis exportul orezului alb care nu este basmati, pentru a-şi securiza aprovizionarea populaţiei din cauza recoltelor proaste şi a creşterii preţurilor.

Produsele lactate nu sunt scutite nici ele.

D.Constantin