15 C
București
duminică, 19 mai 2024 - 2:43
No menu items!

VIDEO Buluc de credincioși fără măști sanitare, dar cu telefoanele Live pe Facebook, la o mănăstire din Iași

spot_img

În ziua în care România înregistrează cel mai mare număr de infectări din ultimele 6 luni, mii de credincioși s-au adunat la Mănăstirea Hadâmbu din Iaşi pentru a participa la Procesiunea Drumul Crucii. Oamenii merg umăr la umăr, iar măștile sanitare sunt inexistente. Mulți dintre participanți nu au uitat să se conecteze pe facebook pentru a transmite live procesiunea.

Sărbătoarea Înălţarea Sfintei Cruci este prăznuită în fiecare an de creștinii ortodocși din întraga lume, pe 14 septembrieș Dis de dimineață, la mănăstirea Hadâmbu din Iași a început o procesiune la care a participat o mare mulțime de credincioși. Nici vorbă, însă, de respectarea măsurilor de distanțare sau a portului măștii sanitare.

Aproape 4000 de infectări raportate în ultimele 24 de ore

Grupul de Comunicare Strategică a anunţat că, în ultimele 24 de ore, în România au fost înregistrate 3929 noi cazuri de coronavirus.

„Până astăzi, 14 septembrie, pe teritoriul României au fost confirmate 1.126.582 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 1.068.122 de pacienți au fost declarați vindecați.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 383 de persoane au fost reconfirmate pozitiv.

C.Dumitrescu