25.7 C
București
duminică, 26 mai 2024 - 17:09
No menu items!

VIDEO. Bulevardul Champs-Élysées din Paris, blocat cu tractoare de fermieri. Peste 60 de persoane, arestate

spot_img

Şaizeci şi şase de persoane au fost arestate vineri dimineaţa la Paris, după blocarea cu baloţi de paie şi tractoare de către agricultori a Bulevardului Champs-Élysées în zona Arcului de Triumf , a anunţat poliţia capitalei franceze, informează AFP și Agerpres.

La scurt timp după ora locală 07:00 (06:00 GMT), maşini ale poliţiei erau dispuse lângă monument şi circulaţia de pe celebrul bulevard era în continuare blocată.

Declanşată în zori, manifestaţia de lângă Arcul de Triumf a luat sfârşit la orele locale 09:40, potrivit unui jurnalist al AFP.

Alte acţiuni au avut loc lângă Paris: patru tractoare blocau o ieşire de la periferie şi altele se poziţionau la nivelul unui alt acces al acestui bulevard ce înconjoară capitala franceză, potrivit poliţiei.

„Un convoi de tractoare este în drum spre palatul Versailles”, la câteva zeci de kilometri de Paris, unde vor fi „aşteptate” de un dispozitiv al poliţiei, a adăugat aceeaşi sursă.

Arcul de Triumf este un loc de comemorare a soldaţilor morţi în luptă pentru Franţa, unde o flacără este reaprinsă zilnic şi şefii de stat străini vin adesea când trec prin capitala franceză.

În 2018, monumentul a fost scena unor violenţe în timpul crizei sociale a „vestelor galbene”.