19.1 C
București
marți, 16 aprilie 2024 - 7:39
No menu items!

VIDEO. Biden: „Putin a amenințat astăzi nuclear Europa. Nu putem trăi în frică”

spot_img

Președintele american, Joe Biden a declarat în cadrul discursului său de la Adunarea Generală a Națiunilor Unite, că Statele Unite sunt decise să apere democrația în întreaga lume, în urma amenințărilor nucleare lansate marți dimineață de liderul rus Vladimir Putin.

Principalele declarații ale președintelui Biden:

Este un război brutal, complet inutil.

Putin a amenințat astăzi nuclear Europa.

Acum Rusia îți dorește ca mai mulți soldați să servească țara, iar Kremlinul organizează un referendum fictiv pentru a încerca să anexeze părți din Ucraina – o încălcare extrem de semnificativă a Cartei ONU. Lumea ar trebui să vadă aceste acte scandaloase. Putin spune că trebuia să acționeze pentru că Rusia era amenințată, dar nu este adevărat, nimeni nu a amenințat Rusia.

Resping violența și războiul pentru a cuceri țări și a extinde granițele. Nu putem trăi în frică.

Ne-am adunat pentru a condamna acțiunile Rusiei în Ucraina. Mai mult de 125 de miliarde de dolari au fost dați Ucrainei.

Peste 40 de țări prezente astăzi aici au contribuit cu miliarde de dolari pentru a ajuta Ucraina.Suntem aproape de Ucraina, susținem Ucraina.

SUA vor ca acest război să se termine în mod corect. Nu poți să iei cu forța teritoriul unei țări. Singura care nu acceptă acest lucru este Rusia.

SUA sunt decise să apere democrația în întreaga lume.

Liderul de la Casa Albă s-a adresat astăzi celei de-a 77-a sesiuni a Adunării Generale a ONU. Subiectul cheie al întâlniri din acest an este invazia rusă asupra Ucrainei.