15.1 C
București
luni, 20 mai 2024 - 10:08
No menu items!

VIDEO. Autocisternă care transporta o substanţă extrem de inflamabilă, accident în Dâmbovița. Locuitorii din zonă, evacuați

spot_img

O autocisternă care transporta substanţe periculoase a fost implicată, marţi, într-un accident pe DN 1A, în localitatea dâmboviţeană Cojasca, în coliziune fiind angrenate un TIR şi un autoturism, informează ISU Dâmboviţa. Circulaţia între Ploieşti şi Bucureşti este blocată.

Potrivit Centrului Infotrafic al Poliţiei Române, circulația este oprită pe DN 1A Buftea – Ploiești, în zona localității Butimanu, județul Dâmbovița, după ce a avut loc un accident rutier în care au fost implicate un autotren, un autoturism și o autocisternă.

Unul dintre autotrenuri transporta circa 6 tone de substanțe periculoase.

În accident sunt implicate șase persoane dintre care trei au nevoie de îngrijiri medicale. Persoanele rănite primesc îngrijiri medicale la locul accidentului.

Forțele de intervenție au fost suplimentate cu o autospecială și containerul multirisc de la Detașamentul Târgoviște și un echipaj CBRN de la Unitatea Specială de Intervenție în Situații de Urgență Ciolpani.

„Sunt înregistrate scurgeri de substanțe periculoase din recipientele transportate de unul dintre autotrenuri. Se deplasează la locul accidentului și comisari ai Gărzii de Mediu în vederea dispunerii măsurilor din competență. Au fost luate măsuri pentru asigurarea zonei si evacuarea persoanelor din zona accidentului”, potrivit ISU Dâmbovița.

                                                                                                                   Adina Silav

SURSA VIDEO: Turcan Alexandru Sabin/Facebook