9 C
București
duminică, 28 noiembrie 2021 - 11:34
No menu items!

VIDEO Atac de o violență extremă în orașul în care locuiesc părinții lui Klaus Iohannis

spot_img

Trei oameni au fost omorâți, iar șase au fost răniți într-un atac cu cuţitul în oraşul german Wurzburg, unde locuiesc și părinții președintelui Klaus Iohannis. Poliția a anunțat că suspectul a fost arestat, după ce a fost împușcat în picior.

Agresorul ar fi strigat, potrivit unui martor, “Allah Ahkbar”, dar această informaţie nu a putut fi confirmată. El fusese internat recent într-un spital psihiatric după ce “se făcuse remarcat” printr-un comportament violent în ultimele săptămâni, a declarat presei ministrul de interne al landului Bavaria, Joachim Herrmann. “Ancheta poliţiei va trebui să stabilească dacă avem de a face cu un act legat de islamism sau de starea psihică a agresorului”, a adăugat el.

Bărbatul, sosit ca migrant în 2015 în Germania şi care locuia din acel an la Wurzburg, a acţionat în orice caz cu o “extremă brutalitate”, comiţând acest măcel în plin centrul oraşului, în magazine şi o agenţie bancară, a mai spus ministrul.

El a precizat că pronosticul vital al unor răniţi este încă angajat. “Ne rugăm pentru ei”, a adăugat Herrmann, citat de Agerpres.

Ministrul le-a mulțumit trecătorilor care l-au urmărit pe agresor, înarmaţi cu scaune luate de pe terase ale cafenelelor şi cu bastoane, pentru “a-l opri”, aşa cum s-a văzut în mai multe înregistrări video postate pe reţele de social media.

În Wurzburg locuiesc și părinții președintelui Klaus Iohannis. Gustav Heinz și Susanne Iohannis au părăsit România după Revoluția din 1989 și s-au stabilit în Wurzburg.