14.7 C
București
sâmbătă, 23 octombrie 2021 - 5:13

VIDEO Apă de peste un metru pe străzile Bîrladului. A fost cod Roșu de ploi torențiale. S-au emis trei mesaje Ro-Alert

spot_img

A plouat abundent în Bârlad noaptea trecută. Cantitățile de apă au fost impresionante, peste 60 de l/mp. Orașul s-a umplut de apă, iar în numai câteva minute nivelul acesteia a crescut în unele zone la peste un metru. Autoritățile au emis trei mesaje Ro-Alert, ISU a trimis echipajele de la Vaslui și Huși în ajutorul celor de la Bârlad, scrie Vremea Nouă.

Începând cu ora 22.30, peste municipiul Bârlad s-a abătut urgia. Ploaia a inundat în câteva minute tot orașul, canalizarea neputând prelua o canitate așa mare de apă.

 

Trei mesaje RO-ALERT de cod roșu au fost trimise miercuri seara pe telefoanele locuitorilor prin care s-au anunțat averse, vijelie, grindină, frecvente descărcări electrice.

„Se intervine în municipiul Bârlad cu tot detașametul de pompieri din oraș, iar în sprijin vine efective din Vaslui și Huși. Autospecialele din Vaslui vor interveni pentru evacuarea apei din subsolul Judecătoriei Bârlad și oriunde va mai fi nevoie. Sunt în jur de 80 de solicitări de la populație, pentru evacuarea apei din gospodării”, a precizat Marius Stanciu, purtătorul de cuvânt al ISU Vaslui.

C.D.