1.4 C
București
miercuri, 1 decembrie 2021 - 5:32
No menu items!

VIDEO Alexandru Nazare despre dosarul DNA privind achiziția de vaccinuri: Eu nu am semnat

spot_img

Fostul ministru al Finanțelor Alexandru Nazare a declarat, miercuri, la Antena 3, în cadrul “Ediției speciale” moderată de Andreea Dumitrache, că a refuzat să avizeze, prin semnătură, memorandumurile privind achiziția de vaccinuri anti-Covid-19 începând din momentul în care Ministerul Finanțelor a considerat că dozele cumpărate sunt mai multe decât necesarul României. Cu toate acestea, memorandumurile au fost aprobate, a adăugat Nazare. 

“Eu cred că documentele solicitate de DNA sunt solicitate din mandatele tuturor miniștrilor de Finanțe. Eu pot să vă spun că, din momentul în care am văzut că dozele suplimentar achiziționate sunt, din punctul nostru de vedere, al Ministerului de Finanțe, prea multe nu am mai semnat. Evident, memorandumurile respective au fost aprobate (fără semnătura ministrului de Finanțe – n.r.)”, a spus fostul ministru al finanțelor în Guvernul Cîțu. 

Direcția Națională Anticorupție (DNA) a cerut, pe 18 noiembrie, ministerului de Finanțe să pună la dispoziția procurorului de caz, până marți, 23 noiembrie, toate memorandumurile aprobate privind contractele de furnizare vaccin şi toată documentația care a stat la baza lor. DNA a cerut, de asemenea, întreaga corespondență purtată de Ministerul de Finanțe cu Ministerul Sănătății şi Secretariatul General al Guvernului.

Pe 21 septembrie, cu patru zile înaintea Congresului PNL, DNA a anunțat, într-un comunicat de presă, că, pe rolul instituției a fost înregistrat un dosar penal având ca obiect modalitatea de achiziţionare a dozelor de vaccin anti-COVID-19, de la declanşarea pandemiei până în prezent.

“Urmărirea penală se desfăşoară cu privire la faptă (‘in rem’), respectiv abuz în serviciu cu obţinere de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul. Prin urmare, în acest moment, nicio persoană nu are calitatea de suspect sau inculpat”, precizau oficialii DNA în comunicat. 

Dalia Constantin