22.4 C
București
luni, 20 septembrie 2021 - 16:24

VIDEO Alertă la frontiera cu Ucraina: Poliția de Frontieră a tras mai multe focuri de armă

spot_img

Polițiștii de frontieră au confiscat peste 16.000 de pachete cu țigări, în valoare de aproximativ 193.000 lei, la granița cu Ucraina. Ei au tras focuri de avertisment în plan vertical, însă contrabandiștii au sărit în apa râului Tisa, întorcându-se înot pe teritoriul Ucrainei.

„Poliţiştii de frontieră au observat, luni seara, pe direcția localității Teceu Mic, județul Maramureș, mai multe persoane care transportau, în spate, colete voluminoase de la linia de frontieră spre interiorul țării. Colegii nostri au acționat pentru reținerea acestora, efectuând somațiile legale prin voce, însă acestea nu s-au supus, au abandonat coletele și fugit spre teritoriul statului vecin. Pentru reținerea persoanelor, polițiștii de frontieră au tras patru focuri de avertisment în plan vertical conform prevederilor legale, însă acestea tot nu s-au oprit, au sărit în apa râului Tisa, întorcându-se în înot pe teritoriul Ucrainei”, anunță Poliția de Frontieră.

Autoritățile ucrainene au fost informate despre eveniment, în vederea cercetării în comun a cazului.

La fața locului, poliţiştii de frontieră au descoperit 24 de colete cu țigarete, care conțineau 16.450 pachete țigări, de proveniență Duty-Free, în valoare de aproximativ 193.000 lei, fapt pentru care s-a luat măsura transportării acestora la sediul instituției, în vederea continuării cercetărilor.

Se fac cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă și trecere frauduloasă a frontierei de stat, întreaga cantitate de țigarete fiind ridicată în vederea confiscării.

În continuare, se derulează verificări pentru depistarea tuturor persoanelor implicate, sub directa coordonare a procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sighetu Marmației, urmând ca la final să fie luate măsurile legale ce se impun.