18.2 C
București
sâmbătă, 12 iunie 2021 - 20:55

VIDEO Alertă în Băile Tușnad. 8 urși, alungați de pe străzi de jandarmi

spot_img

Jandarmii au intervenit, luni seară, în localitatea Băile Tușnad pentru a îndepărta de pe străzi 8 urși, în urma apelurilor disperate ale oamenilor.

În ultimele 24 de ore, au fost primite la nivelul Dispeceratului Inspectoratului de Jandarmi Județean Harghita, două apeluri, prin care era anunțată prezența a 8 urși în localitatea Băile Tușnad.

Primul apel primit de la o femeie anunța prezența unei ursoaice cu doi pui pe Aleea Sfânta Ana și a trei urși în fața Primăriei Băile Tușnad. Imediat, a fost trimis un echipaj de intervenție din cadrul Detașamentului 1 Jandarmi Mobil, care a îndepărtat un urs din apropierea unui magazin, ceilalți urși părăsind zona unde fuseseră semnalați, retrăgându-se în pădure.

Al doilea apel a fost făcut la ora 23.00, un bărbat semnalând prezența unui urs pe strada Gării și unul în fața primăriei. Aceeași patrulă din cadrul Detașamentului 1 Jandarmi Mobil a trecut la îndepărtarea animalelor sălbatice spre zona împădurită.

Jandarmii au rămas în zonă pentru o perioadă, pentru a se asigura că pericolul nu mai este iminent și au fost anunțate autoritățile cu atribuții în acest domeniu.

De la începutul anului, la nivelul dispeceratului Inspectoratului de Jandarmi Județean Harghita au fost înregistrate un număr de 58 de apeluri de urgență, prin care era semnalată prezența urșilor în apropierea așezărilor umane, în localitățile Băile Tușnad, Miercurea Ciuc, Gheorgheni, Subcetate, Sâncrăieni, Izvoru Mureșului, Ditrău și Toplița.

Jandarmii recomandă celor care întâlnesc urși pe străzi să sune la 112, să nu încerce să intervină, să nu-i hrănească şi să nu se apropie de animale pentru a-i filma sau fotografia.