17.2 C
București
sâmbătă, 23 octombrie 2021 - 20:55

VIDEO. Alegeri la PNL Constanța. Cîțu, mesaje pentru primari și miniștri

spot_img

Prezent la Conferința de alegeri a PNL Constanța, premierul Florin Cîțu a explicat de ce le promite bani primarilor, dar și care sunt motivele ce ar sta la baza remanierii unor miniștri. 

Astfel Florin Cîțu a explicat de ce este esențial ca primarii PNL să se implice activ în comunitățile lor. El a susținut că românii votează primari care aduc o viață mai bună cetățenilor și a dat exemplul lui Emil Boc sau Ilie Bolojan.

„Primarii sunt cei care implementează proiecte pentru români. Noi trebuie să-i asigurăm pe români că nu o să mai fie drumuri fără asfalt. Asta e ceea ce facem noi. Nu o facem pentru primarii noștri sau PNL, ci pentru români. Acolo unde am făcut asta românii ne votează din nou. De aceea e votat Boc sau Bolojan și alții. Când punem interesul românilor deasupra o să vedeți că lumea ne votează”, a spus Florin Cîțu.

El a transmis apoi un mesaj pentru miniştri, arătând că, atât timp cât au cerut bani de la buget şi şi-au făcut singuri programarea execuţiei bugetare, iar acesta nu arată aşa cum au făcut-o, atunci cineva trebuie să fie responsabil.

“În ceea ce priveşte execuţia bugetară, este clar că acolo eu consider că atât timp cât ai cerut nişte bani la buget şi sper că ai avut în calcul şi ţi-ai făcut singur programarea execuţiei bugetare şi ea nu arată aşa cum ai făcut-o, cineva trebuie să fie responsabil pentru asta şi până la urmă este ministrul cel care a susţinut bugetul la începutul anului. De aici începem cu analiza execuţiei bugetare, a modului cum s-au cheltuit banii în acest moment”, a mai afirmat Florin Cîţu.

El a precizat că trebuie văzut de ce nu s-au cheltuit aceşti bani.

“Şi dacă nu s-au cheltuit banii, vedem de ce nu s-au cheltuit şi atunci trebuie să vină cu mai multe argumente pentru o eventuală suplimentare de resurse, dar îmi este greu să cred, când tu ai venit la începutul anului, mi-ai prezentat un buget, ai spus că vei cheltui, ai făcut trimestrializarea bugetului şi nu ai făcut execuţia cum ai promis, trebuie să vii cu argumente puternice ca să ceri suplimentare de bani”, a explicat Cîțu.

Cora Dumitrescu