10.9 C
București
luni, 25 octombrie 2021 - 17:57

VIDEO Afirmația lui Cîțu potrivit căreia 1% dintre români au salarii de 3000 de euro atrage criticile politicienilor. “Pe restul de 99% nu îi vede”

spot_img

Florin Cîțu a afirmat, marți, că România nu mai este o țara cu salarii mici și că mai mult de 1% dintre angajați au peste 3.000 de euro net. Afirmația a fost făcută în contextul declarațiilor guvernatorului BNR, Mugur Isărescu, potrivit căruia inflația va crește, iar prețurile vor fi mai mari la toamnă. Președintele PSD a reacționat la afirmația premierului și a spus că “trăiește într-o lume paralelă”. „România reală este reprezentată de restul de 99% de români pe care Cîțu nu îi vede!”.

În replică, Marcel Ciolacu a postat un mesaj pe Facebook:

În #RomâniaReală, cea pe care premierul Cîțu nu o vede din cauza propriilor fantasme, datele oficiale arată că:

  • 31,2 % români trăiesc la limita sărăciei.
  • 90% dintre angajați câștigă sub 1.000 de euro/ pe lună.
  • 2 milioane pensionari trăiesc cu pensii sub 1.000 de lei/pe lună…
  • 940.000 de români trăiesc cu pensia socială minim garantată de 800 de lei/pe lună.
  • 1,6 milioane de români au salariul minim pe economie.
  • 3,6 milioane de copii au alocație care nu a fost dublată, conform Legii, dintre care 1,38 milioane de copii trăiesc în sărăcie!

România reală este reprezentată de restul de 99% de români pe care Cîțu nu îi vede!”

„E evident că Cîțu trăiește într-o lume paralelă față de restul românilor, dar a spus un mare adevăr: guvernează pentru 1% dintre români. Cred că îl contrazice și pe Isărescu, avem cea mai mare inflație, peste 5 la sută, la curent au crescut prețurile, benzina e 6 lei, 32 la sută dintre români trăiesc la limita sărăciei, 90 la sută dintre angajați au sub 1000 de euro. 2 milioane de pensionari au pensie sub 1000 de RON. 1,6 milioane dintre români au salariu minim, o treime dintre angajați din zona privată trăiesc cu salariul minim, un salariu de protecție socială, iar alocațiile nu au fost dublate. Asta este România reală, nu România domnului Cîțu, care nu știe cât costă o pâine. INS e în subordinea lui Cîțu”, a declarat Marcel Ciolacu la România TV.

C.D.