4.9 C
București
joi, 2 decembrie 2021 - 23:22
No menu items!

VIDEO/ Acțiune de amploare pentru destructurarea grupărilor de criminalitate organizată. Peste 450 de percheziții în toată țara

spot_img

O acțiune de amploare a Poliției Române și DIICOT are loc miercuri dimineață și vizează destructurarea grupărilor de criminalitate organizată. Vor fi făcute 457 de percheziții domiciliare, fiind căutate 367 de persoane.

Poliția Română și DIICOT, cu sprijinul Jandarmeriei Române, efectuează 47 de acțiuni operative, pentru destructurarea unor grupări infracționale organizate, specializate în trafic de persoane și de minori, exploatarea persoanelor vulnerabile, trafic de migranți, criminalitate informatică, trafic de droguri și infracțiuni împotriva patrimoniului, cu consecințe deosebit de grave.

Potrivit DIICOT, acțiunea face parte dintr-o serie de inițiative similare, desfășurate la nivelul DIICOT, începând cu anul 2018.

În cadrul operațiunii de miercuri, realizate la nivel național, procurorii DIICOT împreună cu polițiștii vor pune în executare un număr de 457 de mandate de percheziție domiciliară și 367 de mandate de aducere.

“Acțiunea relevă preocuparea structurii specializate de a investiga în mod constant infracțiunile de trafic de persoane și de minori, precum și  orice forme de exploatare a persoanelor vulnerabile, parte a eforturilor autorităților române de aplicare a legii, de a combate în mod eficient acest fenomen infracțional”, arată sursa citată.

Totodată, sunt vizate și grupuri infracționale implicate în săvârșirea altor fapte aflate în competența de investigare a DIICOT care au activat pe teritoriul național sau cu componentă transfrontalieră.

Perchezițiile au scopul de a obține probe despre activitatea ilegală a grupurilor de criminalitate organizată, pentru tragerea lor la răspundere penală, precum și identificarea bunurilor susceptibile de a fi confiscate sau destinate recuperării prejudiciilor.

                                                                                                                 Adina Silav