12.1 C
București
luni, 18 octombrie 2021 - 22:09

VIDEO/ Accident grav la Arad. 16 persoane rănite, una decedată. A fost activat planul roșu de intervenție

spot_img

Autorităţile au activat planul roşu de intervenţie, luni dimineaţă, după ce o persoană a murit, iar 16 au fost rănite într-un accident produs pe autostrada A1, înainte de Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II.

Potrivit Centrului Infotrafic al Poliției Române, circulația a fost îngreunată la kilometrul 579, pe Autostrada A1 pe sensul Deva spre Nădlac, în zona localității Nădlac, județul Arad, din cauza unui accident în care au fost implicate un autocamion și un microbuz. În urma impactului, a rezultat decesul unei persoane și rănirea altor șaisprezece, toate pasageri în microbuz.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Arad, George Pleşca, a declarat că microbuzul, cu numere de Cehia, se îndrepta spre graniţă, când a intrat într-un TIR care staţiona în coloană, la doi kilometri de frontieră. În microbuz se aflau 17 pasageri ucraineni. Una dintre persoanele aflate în microbuz a decedat.

Din cauza numărul mare de victime, a fost declanșat Planul Roșu de Intervenție al județului Arad.
 
La locul accidentului au fost trimise 10 echipaje SMURD, 2 echipaje descarcerare și 2 echipaje SAJ si SVSU Pecica.
 

Poliţiştii fac cercetări la locul accidentului pentru a stabili împrejurările exacte ale producerii, traficul fiind dirijat pe banda a doua.