17 C
București
vineri, 23 februarie 2024 - 18:32
No menu items!

VIDEO. Accident cu zeci de răniți și un mort, în Slovacia. Un autocar maghiar plin cu pasageri a intrat în camionul condus de un român

spot_img

Un autocar maghiar a intrat luni de dimineață într-un camion condus de un șofer român, pe o autostradă din Slovacia. Au fost 60 de victime, între care un mort și 59 de răniți, dintre care opt în stare critică.

Potrivit portalului maghiar de știri 24.hu, un autocar a intrat în coliziune cu un camion pe tronsonul de autostradă D2 care se îndrepta spre Cehia, în apropierea stației de odihnă Bratislava Malackai, la 15 km de capitala slovacă.

O persoană în vârstă de 56 de ani a murit și 59 au fost rănite în accident.

Opt dintre răniți sunt în stare critică și sunt tratați la Spitalul Universitar din Bratislava, împreună cu cei doi șoferi ai autocarului, care au suferit răni ușoare. Alți 19 răniți au fost transportați de la Malacky la patru spitale din Bratislava.

Potrivit ministrului Sănătăţii slovac, Michal Palkovic, rănile pacienţilor trataţi la Spitalul Universitar din Bratislava sunt foarte grave. „Sunt cazuri grave, de politraumatisme, mai multe persoane trebuie ventilate artificial, au fost aduși pacienți cu leziuni faciale grave, leziuni pelvine și de membre inferioare care au necesitat intervenție medicală imediată”, a spus ministrul de la Bratislava.

La volanul camionului implicat în accident se afla un șofer român, care tocmai ieșise din parcare. Era oprit pe breteaua de pe banda de urgență, așteptând să aibă loc să iasă în autostradă, când autobuzul maghiar a intrat din spate cu o viteză de 100 km/h.

Şoferul autocarului ar fi adormit la volan, scrie sursa citată. Autocarul transporta 58 de pensionari maghiari care plecaseră în vacanță în Cehia.

Poliția a efectuat testele de alcool ambilor șoferi și acestea au fost negative.

                                                                                                                    Adina Silav

SURSA VIDEO: Juraj Hajdin TV JOJ