16.8 C
București
miercuri, 29 mai 2024 - 9:38
No menu items!

VIDEO. 14 migranți înghesuiți în mașina condusă de un șofer din Timiș

spot_img

Polițiștii de frontieră din zona Deta au descoperit, la finele săptămânii trecute, pe drumul european 70, la intrarea în localitatea Jebel (județul Timiș) un autoturism marca Dacia MCV, înmatriculat în România și condus de un cetățean român, care transporta 14 cetățeni străini, toți bărbați.

Șoferul intenționa să-i transporte pe străini de la frontiera cu Serbia până la Lugoj, însă a fost prins de agenții Poliției de Frontieră din zona Deta. Polițiștii i-au condus pe cetățenii străini, precum și pe șofer la sediul instituției pentru cercetări, unde li s-a făcut triajul epidemiologic de către echipajul sosit la fața locului.

VIDEO AICI

În cadrul verificărilor, s-a stabilit că pasagerii sunt cetățeni turci și afgani, cu vârste cuprinse între 18 și 27 de ani, iar șoferul autoturismului, un bărbat în vârstă de 28 de ani, din județul Timiș. Acesta a declarat că intenționa să-i ajute pe cei 14 migrați să ajungă în orașul Lugoj.

„În cauză, poliţiştii de frontieră fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trafic de migranți pentru cetățeanul român, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş, iar în baza materialului probator, Judecătorul de Drepturi şi Libertăţi din cadrul Tribunalului Timiş a dispus măsura arestării preventive pentru 30 de zile faţă de șofer, la finalizarea cercetărilor urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun”, au transmis, luni, reprezentanții Poliției de Frontieră.